Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e525bda440431abc94d971bdf485bfba, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mies löi puolisoaan painonnostotangolla päähän – hovioikeus tuomitsi taposta yhdeksän vuotta vankeutta – Uutisalue

Mies löi puolisoaan painonnostotangolla päähän – hovioikeus tuomitsi taposta yhdeksän vuotta vankeutta

Käräjäoikeus tuomitsi miehen törkeästä pahoinpitelystä, mutta hovioikeus katsoi, että teko oli tappo.

Turun hovioikeuden julkisivu.

Hovioikeus katsoi, että tuomittu oli tahallisesti aiheuttanut uhrin kuoleman teoillaan ja laiminlyönneillään auttaa häntä tai hankkia apua. Arkistokuva. Kuva: Carl Fahllund.

Humppilassa avopuolisonsa viime vuoden tammikuussa surmanneen miehen tuomio koveni selvästi Turun hovioikeudessa.

Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa hän sai viime kesäkuussa tuomion törkeästä pahoinpitelystä, mutta nyt hovioikeus katsoi, että teko oli tappo.

Miehen vankeustuomio koveni yhdeksään vuoteen. Käräjäoikeus oli tuominnut hänet kahden ja puolen vuoden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä ja vahingonteosta.

Lisäksi mies joutuu maksamaan asianomistajille erilaisia korvauksia ja kuluja lähes 22 000 euroa. Lisää maksettavaa kertyy oikeudenkäyntikuluista ja todistelukustannuksista.

Väkivallasta aiheutui useita vammoja

Syyttäjä vaati jo käräjillä kymmenen vuoden vankeusrangaistusta taposta, jonka uhrina oli miehen avopuoliso.

Syyttäjän mukaan mies löi naista painonnostotangolla päähän ja eri puolille kehoa, käveli tämän rinnan ja kaulan päällä sekä puristi kaulasta. Naiselle aiheutui väkivallasta useita vammoja.

Naisen kuoleman aiheutti syyttäjän mukaan tämän ottamien lääkkeiden aiheuttama myrkytys yhdistettynä samanaikaiseen vakavaan väkivaltaan.

Kanta-Hämeen käräjäoikeuden ratkaisussa todettiin, että oikeuslääkärin lausunnon mukaan mikään yksittäinen väkivallasta aiheutunut vamma ei aiheuttanut uhrin kuolemaa.

Sen sijaan huomattavasti yli hoitorajojen olevat lääkkeiden pitoisuudet uhrin veressä olivat oikeuslääkärin mukaan sellaisia, jotka varmuudella aiheuttavat kuoleman. Uhrin saamat vammat kuitenkin myötävaikuttivat kuolemaan.

Hovioikeus katsoi, että Jonne Kristian Vuorela, 35, oli tahallisesti aiheuttanut uhrin kuoleman teoillaan ja laiminlyönneillään auttaa häntä tai hankkia apua.

Hovioikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Siihen voi hakea valituslupaa korkeimmalta oikeudelta 27. toukokuuta mennessä.

Source Link yle.fi