Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_b604f4e572c69a178c7f990159dd611b, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
IS:n tiedot: Hallitus korottaa yleistä arvon­­lisä­veroa 25,5 prosenttiin – Uutisalue

IS:n tiedot: Hallitus korottaa yleistä arvon­­lisä­veroa 25,5 prosenttiin

Arvonlisäveron korotus voi mahdollisesti tulla voimaan jo tänä vuonna.

Hallitus aikoo korottaa yleistä arvonlisäveroa 24 prosentista 25,5 prosenttiin, IS:lle vahvistetaan hallituslähteistä.

Asiasta uutisoi ensin Helsingin Sanomat.

Yleisen arvonlisäveron kiristämisen 1,5 prosenttiyksiköllä arvioidaan tuovan valtiolle noin miljardin euron verotuotot.

IS:n tietojen mukaan on mahdollista, että yleistä arvonlisäveroa korotetaan jo kuluvana vuonna. Asian teknisen toteutuksen selvitys oli maanantai-iltana vielä kesken.

Pääministeri Petteri Orpo vahvisti IS:lle jo viikonloppuna, että yleistä arvonlisäveroa korotetaan ja että se on hallituksen keskeinen työväline. Orpo korosti erikseen, että ruoan arvonlisäveroa, joka on 14 prosenttia, ei koroteta.

Hallituksen kehysriihi jatkuu tiistaina. IS:n tietojen mukaan auki on vielä joitain yksityiskohtia, mutta paketti on pitkälti valmis. Leikkausten ja veronkorotusten lisäksi hallitus aikoo päättää kasvupaketista.

Hallituksen tavoitteena on tehdä kehysriihessä kolmen miljardin euron lisäsopeutukset. Sopeutuksista noin kaksi miljardia on ollut tarkoitus toteuttaa leikkauksin ja noin miljardi veronkorotuksin. IS:n tietojen mukaan verojen osuus on kuitenkin hieman kasvamassa.

IS:lle kerrotaan hallituslähteistä, että arvonlisäveron lisäksi myös haittaveroja, kuten tupakkaveroa, ollaan kiristämässä.

Päivitys 15.4.2024 kello 23.57: Artikkelia päivitetty kauttaaltaan uusilla tiedoilla.

Source Link is.fi