Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_765fea53f5cf04cdbd35ccbd1003ada8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Isokokoinen taulu varastettiin humalassa ja hetken mielijohteesta – Uutisalue

Isokokoinen taulu varastettiin humalassa ja hetken mielijohteesta

Oulusta entisen Suomen Pankin tiloista varastettu taulu on edelleen kateissa. Epäilty ei muista mihin on sen jättänyt.

Kuvassa on taulu, jossa on kaksi taloa ja niiden välillä menee silta.

Ville Tanhualan Unstable barns -niminen taulu on edelleen kateissa. Kuva: Ville Tanhuala, Oulun poliisilaitos

Oulun poliisi on ratkaissut entisen Suomen Pankin tiloista varastetun taulun arvoituksen.

Rikos tapahtui 30. heinäkuuta aamuyöllä. Tapahtumapaikalla on ollut useampi henkilö. Yksi epäilty on myöntänyt vieneensä suurikokoisen taulun.

Erikoinen taidevarkaus tuli julkisuuteen lokakuun lopulla. Taiteilija Ville Tanhualan Unstable barns -taulu on 260 senttimetriä leveä ja 150 senttimetriä korkea.

Esitutkinnassa epäilty kertoi, että taulu oli nojannut seinää vasten rappukäytävän tasanteella. Esitutkinnan mukaan teko ei ole ollut suunniteltu taidevarkaus, vaan kyse on enemmänkin aamuyön tunteina alkoholin vaikutuksen alaisena tehdystä hetkellisestä päähänpistosta.

Oulun poliisi kertoo tiedotteessaan, että asiassa suoritetaan vielä kuulusteluja, mutta tapahtumien kulku on pääosin selvitetty. Taulu on edelleen kateissa. Epäilty ei muista mihin on taulun jättänyt. Poliisin mukaan ei voida sulkea pois sitä, että taulu olisi voinut tuhoutua.

Asiaa tutkitaan varkautena.

Source Link yle.fi