Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6cf44445395dcf1fa302238a0023be72, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
JHL keskeyttää jo kuukauden kestäneen lakon Destiassa – ”Tässä vaaditaan lisää kierrettä palloon” – Uutisalue

JHL keskeyttää jo kuukauden kestäneen lakon Destiassa – ”Tässä vaaditaan lisää kierrettä palloon”

JHL:n tavoitteena on saada sopimusoikeus yhtiöön ja päästä valvomaan jäsentensä työehtojen toteutumista.

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL keskeyttää lakon Destiassa 6. kesäkuuta alkaen. Ammattiliitto ilmoittaa keskeyttävänsä lakon selvittääkseen etenemisvaihtoehtojen ja että lakko voi jatkua ja laajentua myöhemmin. JHL voi myös lisätä muita painostustoimia Destiaa kohtaan.

Lakko alkoi jo 2. toukokuuta. Lakkoon ovat kuuluneet kaikki Destia Group oyj:n työt, jotka tehdään sähköalan tes-, energia-, ict-verkosto -työehtosopimuksen piirissä.

JHL:n tavoitteena on saada sopimusoikeus yhtiöön ja päästä valvomaan jäsentensä työehtojen toteutumista.

Yhtiö on ilmoittanut noudattavansa ICT- ja Energia-alan työntekijöiden alan yleissitovaa työehtosopimusta luovuttuaan JHL:n kanssa tekemästä normaalisitovasta työehtosopimuksesta.

– Reilun kuukauden lakko ei ole saanut työnantajaa taipumaan yhteiseen neuvottelupöytään JHL:n kanssa. Nähtävästi tässä vaaditaan lisää kierrettä palloon, JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine pohtii.

Järjestäytymisoikeus estetty

Destia estää tarkoituksella työntekijöidensä järjestäytymisoikeuden JHL:ään.

– Tavoitteemme on päästä valvomaan jäsentemme työehtojen toteumista yhtiössä ja valitsemaan luottamusmiehet. Suurin osa työntekijöistä on JHL:n jäseniä, sopimusasiantuntija Kari Lehtinen kertoo tilanteesta.

JHL selvittelee seuraavaksi eri vaihtoehtoja tavoitteidensa edistämiseksi ja on nopeasti valmis uusiin ja laajeneviin toimiin.

Destia Oy on tienrakennuksen infrastruktuurialan yritys. Se aloitti toimintansa osakeyhtiönä 1. tammikuuta 2008, jolloin Tieliikelaitos yhtiöitettiin Destia Oy:ksi Destia on nykyään osa ranskalaista Colas-konsernia.