Banner Before Header

Jussi Saramo tyrmää Petteri Orpon avauksen Turkin asevienti­kiellon purkamisesta – ”Osoitti täydellistä diplomatian tajun puutetta”

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jussi Saramon mukaan oli odotettavissa, että Nato-prosessissa tulee myös ongelmia.

– Esimerkiksi Turkki on aina ennenkin käyttänyt tilanteet Naton sisällä hyväkseen. Tämä on Naton rakenteellinen ongelma, jonka vain Nato voi keskuudessaan ratkaista. Suomi ei neuvottele ihmisoikeuksista ja oikeusvaltiosta, Saramo sanoi tänään lauantaina Porin puoluekokouksessa pitämässään puheessa.

Saramon mukaan kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo osoitti kuitenkin täydellistä diplomatian tajun puutetta todetessaan, että hän olisi valmis muutoksiin Suomen asevientikiellossa Turkkiin.

– Sellaisen huutokaupan tieltä ei ole paluuta, Saramo sanoo.

Suomi asetti Turkille aseidenvientikiellon vuonna 2019 Turkin hyökättyä Pohjois-Syyriaan.

Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyttä vastustanut Turkki on nostanut kiellon esille ja vaatii sen purkamista.

Vasemmistoliiton puoluekokous on tänä viikonloppuna koolla Porissa.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen (vas) esitti omassa puheenvuorossaan toimeentulotuen lasten perusosien sekä työttömyysturvan lapsikorotuksen nostamista.

Nyt olisi hänen mukaansa myös korkea aika sitoa lapsilisät indeksiin.

– Lapsilisiin ei ole tehty säännöllisiä korotuksia kuten muihin tulonsiirtoihin. Se on johtanut lapsilisien reaaliarvon alenemiseen noin kolmanneksella 90-luvun puolivälistä, Sarkkinen sanoi tänään lauantaina Porin puoluekokouksessa pitämässään puheessa.

– Hintojen noustessa ja lapsiperheiden joutuessa tiukille, tähän on korkea aika saada muutos.

Source Link is.fi