Banner Before Header

Kahta nuorta miestä epäillään useista ryöstöistä Vantaalla – tekotapa ohjasi poliisit jäljille

Itä-Uudenmaan poliisi kertoo kolmen marraskuussa Länsi-Vantaan Myyrmäessä tapahtuneen ryöstörikoksen sarjan tutkinnan edenneen.

– Teot ovat tapahtuneet poikkeuksellisen lyhyen ajan sisällä, 8.–9.11., ja maantieteellisestikin käytännössä samassa paikassa. Teoista epäillään kahta iältään 17- ja 18-vuotiasta miestä, tapausten tutkinnanjohtaja rikoskomisario Sampsa Aukio kertoo.

Tekotapa johdatti poliisin epäiltyjen jäljille.

– Rikoksen uhrit ovat valikoituneet sattumanvaraisesti ja tekotapa näissä ryöstöissä noudattaa samaa kaavaa, eli asianomistajien kimppuun on käyty yllättäen nyrkein pahoinpitelemällä ja heiltä on anastettu omaisuutta, Aukio sanoo tiedotteessa.

Epäillyt yrittivät jopa heittää pakenijaa teräaseella.

– Ensimmäisessä 8.11. tapahtuneessa ryöstössä tekoa oli vielä tehostettu teräaseella uhkaamalla ja uhrin yrittäessä paeta tilanteesta, häntä oli vielä yritetty heittää teräaseella, Aukio kertoo.

Hänen mukaansa ryöstäjien jäljille päästiin poliisin omien tehokkaiden toimien ansiosta.

– Heidät tavoitettiin ja otettiin kiinni toisen epäillyn asuntoon tehdyn kotietsinnän yhteydessä. Asunnosta löytyi myös anastetuksi epäiltyä omaisuutta, joka on päästy nyt palauttamaan asianomistajille, Aukio sanoo.

Rikoksesta epäillyt miehet on vangittu maanantaina 15. marraskuuta todennäköisin syin epäiltynä kolmeen edellä mainittuun ryöstörikokseen.

Source Link is.fi