Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3dbdeea5f2a1c7834fd0f6eadb937f05, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kaikilta Suomeen saapuvilta matkustajilta edellytetään jatkossa korona­todistus tai testi – Uutisalue

Kaikilta Suomeen saapuvilta matkustajilta edellytetään jatkossa korona­todistus tai testi

Kaikilta Suomeen saapuvilta matkustajilta voidaan jatkossa edellyttää koronatodistus tai sen puuttuessa ohjata matkustajat koronavirustestaukseen, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Valtioneuvosto on antanut asiasta uuden asetuksen.

Vanhan asetuksen kumoaminen perustuu siihen, että tällä hetkellä ei ole uuden omikron-muunnoksen vuoksi sellaisia maita tai alueita, joista tulevat matkustajat voitaisiin vapauttaa maahantulon yhteydessä tehtävistä terveysturvallisuustoimista.

Asetuksen kumoamisella pyritään suojelemaan väestön terveyttä omikron-viruskannan aiheuttamalta uhalta tehostamalla terveysturvallisuustoimia rajat ylittävässä liikenteessä. Uusi asetus perustuu Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n lausuntoon.

Kumotussa asetuksessa määriteltiin poikkeuksia velvollisuuteen esittää covid-19-todistus tai osallistua covid-19-testiin.

Uusi asetus tulee voimaan huomenna.

Source Link is.fi