Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7345eb38e360eeaaefb779a56334e541, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kaksi somevaikuttajaa yritti houkutella kansalaisia rahapeleihin – poliisi puuttui peliin – Uutisalue

Kaksi somevaikuttajaa yritti houkutella kansalaisia rahapeleihin – poliisi puuttui peliin

Poliisihallitus kielsi arpajaislain vastaisen rahapelien markkinoinnin ja tehosti kieltoja uhkasakoilla.

Somevaikuttajat ovat markkinoineet usean eri ulkomaisen rahapeliyhtiön rahapelejä. Manner-Suomessa rahapelejä saa markkinoida ainoastaan Veikkaus.

Vaikuttajien toiminnassa on ollut kyse rahapeliyhtiöiden kumppanuusmarkkinoinnista, jonka tarkoituksena on ollut houkutella Manner-Suomessa oleskelevia kuluttajia asiakkaiksi ja siten edistää rahapeleihin osallistumista Suomessa.

Poliisihallitus katsoo, että vaikuttajat ovat kaupalliseen yhteistyöhön liittyvillä toimillaan lisänneet rahapelien, rahapelisivustojen sekä rahapelejä välittävien yhtiöiden näkyvyyttä.

Manner-Suomessa rahapelien markkinointi on yksinomaan Veikkauksen oikeutena. Kuva: Lari Vesander / IS

Lue lisää: Poliisi­hallitus iski suomalaisten suosimat nettikasinot kieltolistalle – voi vaikuttaa pelaajien raha­liikenteeseen

Rahapelien markkinointi on ollut poliisin mukaan monikanavaista ja pitkäkestoista. Markkinointia on havaittu erityisesti Twitch- ja Kick-suoratoistopalveluissa.

Poliisihallituksen antamat kiellot koskevat sisältöä, jolla joko suoraan tai epäsuorasti markkinoidaan rahapelejä Manner-Suomeen arpajaislain vastaisesti. Kieltojen noudattaminen edellyttää, että jo julkaistu rahapelimarkkinointisisältö tulee poistaa.

Poliisihallitus on arvioinut vaikuttajien taloudellisten intressien olevan suuret toiminnan jatkamiseksi. Poliisihallitus on tehostanut kieltojen noudattamista uhkasakoilla. Uhkasakot ovat suuruudeltaan 30 000 ja 33 000 euroa.

Mikäli vaikuttajat kielloista huolimatta jatkavat rahapelien markkinointia Manner-Suomeen, poliisihallitus ryhtyy toimiin uhkasakkojen tuomitsemiseksi maksettavaksi.

Kiellot astuvat voimaan 23.4.2024 ja 16.4.2024. Päätöksistä voi valittaa 30 päivän ajan.

Source Link is.fi