Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_51086d1999fec04bf52a3c7890908f00, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kansalaisaloite vaatii verkkokalastuksen kieltämistä saimaannorpan levinneisyysalueilla heinäkuun loppuun saakka – Uutisalue

Kansalaisaloite vaatii verkkokalastuksen kieltämistä saimaannorpan levinneisyysalueilla heinäkuun loppuun saakka

Aloitteessa ehdotetaan, että myös muikkuverkkojen rajoitusaika olisi sama kuin muiden norpalle vaarallisten kalastusverkkojen.

Kuutti kalliolla.

Saimaannorppa on yksi maailman harvinaisimmista hylkeistä, eikä sitä esiinny missään muualla kuin Suomessa. Vuonna 2022 saimaannorppia oli arviolta 430–440 yksilöä. Kuva: UEF-NORPPATUTKIMUS

Kansalaisaloite haluaa kieltää kaiken verkkokalastuksen Saimaalla saimaannorpan levinneisyysalueilla heinäkuun loppuun saakka.

Aloitteen mukaan Saimaan norppavesillä lasketaan kalaverkkoja eniten juuri heinäkuussa, jolloin kymmenet tuhannet kesäasukkaat ovat mökeillään.

Heinäkuun alussa julkaistulla kansalaisaloitteella on tähän mennessä yli 17 000 allekirjoittajaa.

Muikkuverkoille myös kielto

Verkkokalastus on kiellettyä 15.4.–30.6. lukuun ottamatta alle 22 millimetrin solmuvälin muikkuverkkoja, joilla kalastuskielto päättyy 20.6.2023. Kalastusrajoitukset kohdistuvat saimaannorpan keskeiselle lisääntymisalueelle kattaen suurimman osan Saimaasta.

Aloitteessa ehdotetaan, että myös muikkuverkkojen rajoitusaika olisi sama kuin muiden norpalle vaarallisten kalastusverkkojen.

Kansalaisaloitteen jättäjät ovat valokuvaajana ja kalastajana tunnettu Juha Taskinen, vihreiden kansanedustaja Heli Järvinen sekä tunnettuja suomalaisia kulttuurivaikuttajia, kuten näyttelijät Tommi Korpela, Aku Hirviniemi ja Kari Hietalahti sekä hotelliyrittäjänä ja mallina tunnetuksi tullut Saimi Hoyer.

Source Link yle.fi