Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6f706c80ff4ab7822267e9f9d59a286a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Käräjäoikeus hylkäsi äidin ja isäpuolen syytteet pikkulapsen törkeästä pahoin­pitelystä Hämeen­linnassa – Uutisalue

Käräjäoikeus hylkäsi äidin ja isäpuolen syytteet pikkulapsen törkeästä pahoin­pitelystä Hämeen­linnassa

Äidin ja isäpuolen syytteet pikkulapsen kidutusluonteisesta törkeästä pahoinpitelystä hylättiin Kanta-Hämeen käräjäoikeudessa.

Syyttäjä oli vaatinut vanhemmille rangaistusta moninaisista teoista, jotka syytteiden mukaan oli tehty Hämeenlinnassa vuosina 2016–2018. Lapsi oli tuolloin 3–4-vuotias.

Syytteet kaatuivat näytön puutteeseen. Vammojen syntytapa ei selvinnyt aukottomalla tavalla oikeudessa.

– Vammojen synnylle jäi vaihtoehtoisia selityksiä, oikeuden puheenjohtajana toiminut käräjätuomari Aleksi Rantanen kertoo.

Käräjäoikeus julisti tuomionsa maanantaina suljettujen ovien takana käydyn istunnon päätteeksi. Istunnossa kuultiin todistajia ja osapuolten loppulausunnot.

Syytteiden teonkuvaus piti sisällään rankkaa väkivaltaa, mutta äiti ja isäpuoli kiistivät syytteen kokonaan oikeudessa.

Heidän syytettiin pitäneen lapsen päätä väkisin veden alla, aiheuttaneen kuumalla esineellä palovammoja reiteen, pistäneen piikillä tai vastaavalla terävällä esineellä päähän, laittaneen chilijauhetta suuhun ja sukuelinten alueelle sekä aiheuttaneen selkään vammoja lyömällä jollakin välineellä tai kuumalla esineellä.

Isäpuolen syytettiin myös polttaneen kuumalla metallilla syviä palovammoja käteen sekä vääntäneen lapsen jalkaa niin, että sääriluu murtui.

Isäpuoli kiisti kohdistaneensa lapseen minkäänlaista väkivaltaa. Hän ei kertomansa mukaan tiennyt myöskään äidin syyllistyneen ruumiilliseen väkivaltaan.

Syyttäjä vaati oikeudessa vanhemmille kahden vuoden ja 1,5 vuoden ehdollisia vankeusrangaistuksia. Käräjäoikeuden tuomio ei ole vielä lainvoimainen, vaan siitä voi valittaa hovioikeuteen.

Source Link is.fi