Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_66c6a56dbbc27670b43c7f9eeaa32561, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Keväinen sää tekee paluun: lämpötila kipuaa jopa yli 15 asteeseen – Uutisalue

Keväinen sää tekee paluun: lämpötila kipuaa jopa yli 15 asteeseen

Sää kääntyy taas lämpimämpään etenkin tiistaina. Lämpötilat riippuvat kuitenkin siitä, kuinka pilvinen päivä tiistaista tulee.

Koiraa ulkoiluttava ihminen katsoo meren jäälle.

Lämmin kevätsää palaa alkuviikosta. Ulkoilija Herttoniemenrannassa Helsingissä 1. huhtikuuta. Kuva: Emmi Korhonen / Lehtikuva

Sää kääntyy alkuviikosta taas keväisempään suuntaan, kun Suomeen virtaa etelästä lämmintä ilmaa. Pakkaset jäävät toistaiseksi taakse ja sää lämpenee.

Maanantaina lämpötila nousee etelässä selvästi yli kymmeneen asteeseen. Pohjois-Lapissa lämpötila pysyy vielä pakkasen puolella.

Maan keskiosan yli itään liikkuu pieni sadealue päivän ja illan aikana, ja maan pohjoisosaan sataa monin paikoin myös lunta.

Tiistaina sateet väistyvät ja lämpömittarin lukema nousee. Ylimmillään lämpötila voi yltää enimmillään jopa yli 15 asteen. Aurinko paistaa monin paikoin, etelärannikolla ja pohjoisimmassa Lapissa pilviä näkyy taivaalla enemmän.

Lämpötila riippuu osin myös pilvisyydestä: jos päivästä tuleekin ennustettua pilvisempi, myös lämpötila jää alhaisemmaksi.

Maanantain ja tiistain sääkartat.

Sääkartta maantantaipäivälle ja -illalle sekä tiistaille. Kuva: Elias Paakkanen / Yle

Euroopassa helteitä

Etelämpänä Euroopassa sää on varsin kesäinen. Manner-Euroopassa mitataan maanantaina monin paikoin jopa hellelukemia.

Esimerkiksi Saksassa ja Puolassa lämpötila nousee monin paikoin selvästi yli 25 asteen.

Maanantain 8.4.2024 sääkartta

Eurooppaan on luvassa helteitä monin paikoin. Kuva: Matti Huutonen / Yle

Voit lukea lisää säästä Ylen sääsivuilta.

Source Link yle.fi