Banner Before Header

Kostea käänne palkitsee – helteet pian mahdollisia

Viikko on alkanut aurinkoisena ja poutaisena käytännössä koko maassa, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne.

Maanantaina lämpötila pyörii Etelä-Suomessa 18 ja 20 asteen paikkeilla. Lännessä sekä idässä saattaa olla pientä pilvisyyttä ja lämpötila vaihtelee 15–18 asteen välillä. Sateita voi tulla Itä-Lapissa, mutta lähes koko Suomessa on poutaa. Lapissa lämpöä on kymmenestä viiteentoista asteeseen.

Tiistaina sadetta tulee Keski- ja Pohjois-Lapissa, mutta muualla maassa on käytännössä täysin poutaista. Lämpöäkin on muutaman asteen enemmän, etelässä voidaan tiistaina päästä paikallisesti jopa 22 asteeseen.

Kaikki muuttuu kuitenkin hetkeksi keskiviikkona, kun Suomen yli alkaa liikkua lännestä saapuvia sadepilviä.

Alkuviikosta poiketen Pohjois-Lapissa pitäisi keskiviikkona säästyä sateilta, kun taas kaikkialla muualla Suomessa on pilvistä ja osittain sateista. Lämpötilat liikkuvat pilvisillä alueilla viidentoista molemmin puolin.

Keskiviikkona lähes koko maan ylittävät sadealueet ovat hajanaisia. Kovimmat sateet painottuvat etelään, vettä voi tulla parhaimmillaan jopa yli 15 millimetriä paikallisesti.

– Se on sitten siitä kiinni, miten ne kuurot sattuvat asettumaan, Rinne toteaa.

Torstaina sateet jatkuvat hajanaisina eteläistä Suomea lukuun ottamatta. Etelässä lämpötila voi auringossa hätyytellä jälleen 20 asteen rajaa, muualla Suomessa liikutaan 15 asteen tuntumassa.

Perjantaina ja lauantaina lämpö ja aurinko ovat palaamassa rytinällä takaisin.

– On siinä ja siinä voisiko nousta paikallisesti jossain jopa hellelukemiin asti, Rinne arvioi.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että perjantaina lämpötilat nousevat varsinkin Etelä- ja Keski-Suomessa 20–23 asteen välille. Keli jatkuu lämpimänä myös lauantaina, mutta sunnuntaiksi on luvassa jälleen sateisempaa.

– Viikonloppu on elänyt aika paljon ennusteissa. Vaikka laajaa hellettä ei olisi tulossa, niin ei ole mahdotonta etteikö joku ihan paikallinen hellepoikkeama voi tullakin.

– Huolimatta siitä toteutuuko helle vai ei, näyttää siltä, että viikonloppu on lämpimämpi kuin tämä alkuviikko, vaikka mukavia lämpötiloja on alkuviikollakin, Rinne lupailee.

Source Link is.fi