Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_eba836ac3cbcff5632ce4d60e206affe, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Krista Kiuru MTV:lle: STM pyytää koronatilanteen hoitoon virka-apua Puolustusvoimilta – Uutisalue

Krista Kiuru MTV:lle: STM pyytää koronatilanteen hoitoon virka-apua Puolustusvoimilta

Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) pyytää Puolustusvoimia varautumaan antamaan virka-apua yhä pahemmaksi käyvässä koronatilanteessa. Näin kertoi perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) MTV:lle.

Kiurun mukaan virka-apuun tarvittavan henkilöstön määrä tarkentuu vielä, mutta ministeriö pyytää Puolustusvoimia varautumaan noin 5 000 henkilön kahden kuukauden työpanosta vastaavalla avulla.

Puolustusministerille, Puolustusministeriölle ja Puolustusvoimille osoitettu STM:n pyyntö perustuu hänen mukaansa perustuu tartuntatautilain 89:n pykälään.

Kiuru kertoo ottaneensa asian esille Puolustusvoimien kanssa jo ennen joulua. Apua annettaisiin kunnille ja sairaanhoitopiireille koronan testaus-, jäljitys- ja rokotustoiminnan toteuttamiseksi.

Useissa valtioissa altistuneiden jäljittämisestä on jo kokonaan luovuttu kun koronatartuntojen määrät ovat räjähtäneet, eikä jäljitystoiminnasta ole enää ollut vastaavissa määrin apua kuin aikaisemmin.

Source Link is.fi