Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8ed56f5e175f0c40bb9c3b4e63c26220, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kulosaaren lapsen sieppaaja tuomittiin viiden vuoden vankeus­rangaistukseen – Uutisalue

Kulosaaren lapsen sieppaaja tuomittiin viiden vuoden vankeus­rangaistukseen

Helsingin käräjäoikeus antoi keskiviikkona tuomionsa Kulosaaren lapsen sieppausjutussa.

54-vuotias Juha Hurme tuomittiin viiden vuoden vankeusrangaistukseen panttivangin ottamisesta.

Sen sijaan syyte törkeästä ryöstöstä hylättiin.

Ilta-Sanomat julkaisee sieppaajan nimen, sillä hänet on tuomittu aiemmin useista rikoksista, kuten muun muassa taposta, törkeästä ampuma-aserikoksesta sekä törkeästä ryöstöstä.

Hurma on myös vaihtanut nimeään useaan otteeseen.

Käräjäoikeus katsoi tuomiossaan miehen suunnitelleen sieppauksen ennakkoon ja juuri kyseistä poikaa kohtaan.

Käräjäoikeus käytti koventamisperustetta miehen aiemman rikoshistorian vuoksi. Tuomiossa kerrotaan ”aiemman historian ja uuden rikoksen suhteen osoittavan hänessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä”.

Päätöksessään käräjäoikeus katsoi, että vangitsemista ei ole pidettävä kohtuuttomana asian laadun taikka rikoksesta epäillyn iän tai muiden henkilökohtaisten olosuhteiden vuoksi.

Käräjäoikeus tuomitsi Hurmeen korvaamaan aiheutuneesta kärsimyksestä kaikkiaan 13 000 euroa.

Lisäksi hänet velvoitettiin myös maksamaan 9-vuotiaan lapsen lääkäri- ja terapiakuluja sekä valtiolle muita kuluja, kuten todistelukulut sekä rikosuhrimaksut.

Hurme pidetään edelleen vangittuna.

Hänet passitetaan suorittamaan rangaistustaan Vantaan vankilaan, kunnes rangaistuksen täytäntöönpano alkaa tai asiasta toisin määrätään.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Käräjäoikeus päätti myös salata oikeudenkäyntiasiakirjat sekä asianomistajien henkilöllisyydet 60 vuodeksi eli aina 14.7.2082 asti, ellei sitä ennen toisin määrätä.

Mies sieppasi 22. huhtikuuta perjantaiaamuna yhdeksän maissa 9-vuotiaan suomalaispojan pakottaen lapsen autoon aseella uhaten.

Huoltajat saivat kiristysviestin pojan puhelimesta pian sieppaamisen jälkeen.

Sieppaaja ajoi pojan lopulta metsään Sipooseen ja sitoi kiinni puuhun. Sieppaaja lähti pois paikalta jättäen pojan yksin, mutta tämä pääsi jotenkin itse irti nippusiteistä.

Poika oli kävellyt läheiselle tielle, josta sivullinen henkilö löysin hänen noin yhden maissa iltapäivällä.

Poliisi kuvasi aiemmin lapsen toimintaa poikkeuksellisen rohkeaksi.

Oikeus katsoi teon olleen pojan henkeä uhkaava, sillä hänellä oli päällään vain ohuet vaatteet sieppaajan jättäessä hänet yksin metsään puuhun sidottuna.

Täsmennetty juttua kello 13.20: Sieppaaja tuomittiin teosta viiden vuoden vankeusrangaistukseen, ei yli kahden vuoden, kuten aiemmin oli mainittu.

Source Link is.fi