Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_939545b240409e8d7951da15148ef43e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
”Lapin kesä on vaiennut” – näin ministerit ja yhteiskunnalliset vaikuttajat kommentoivat Vesa-Matti Loirin kuolemaa – Uutisalue

”Lapin kesä on vaiennut” – näin ministerit ja yhteiskunnalliset vaikuttajat kommentoivat Vesa-Matti Loirin kuolemaa

Kun uutinen taiteilija Vesa-Matti Loirin menehtymisestä alkoi levitä, oli yksi ensimmäisistä surunvalittelujen esittäjistä tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Suurista suurin, syvästi kunnioitettu Vesa-Matti Loiri on poissa. Kosketit meitä, suomalaista sielua niin syvältä. Hyvää matkaa tuntemattomahan tupaan rakas ystävä, presidentti kirjoitti Twitter-tilillään.

Niinistön kommentista voi päätellä Loirin olleen poikkeuksellisen merkittävä hahmo, jonka poismeno koskettaa syvästi myös Suomen valtaapitäviä. Kulttuuriministeri Petri Honkonen (kesk) kertoikin IS:lle, että valtio tulee muistamaan Loiria tavalla tai toisella, eikä sulkenut pois jopa valtiollisten hautajaisten järjestämistä.

Honkonen kommentoi kuolemaa myös Twitter-tilillään.

– Loiri oli yksi aikamme suurimmista ja monipuolisimmista taiteilijoista. Suuri persoona. Osanotto läheisten suruun.

Myös monet muut poliitikot ja yhteiskunnalliset vaikuttajat ovat muistaneet Loiria sosiaalisen median päivityksissään.

– Yksi aikamme suurimmista taiteilijoista on poissa. Lepää rauhassa, lahjakas ja väkevä Vesa-Matti Loiri. Jätit jälkesi suomalaisten sydämiin. Eikä se sieltä häviä. Voimia läheisten suruun, kirjoittaa keskustan puheenjohtaja ja valtiovarain­ministeri Annika Saarikko.

– Uutinen Vesa-Matti Loirin kuolemasta koskettaa syvältä. Lapin kesä on vaiennut. Vesku oli nähnyt unen, että hänen viimeinen keikkansa tehtäisiin Japaniin. Tämän matkan yhteiset valmistelut keskeytti korona. Hyvää viimeistä matkaa laulaja- ja viihdelegenda, toivottaa ulkomaankauppa- ja kehitysyhteistyöministeri Ville Skinnari (sd).

– Kiitos kaikesta ilosta jonka olet meille antanut vuosien varrella. Jäämme kaipaamaan, mutta elämäntyösi elää vahvasti keskuudessamme, sanoo oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r).

– Ei taida tässä maassa montaa ihmistä olla, joihin Vesa-Matti Loirin laaja taiteellinen ura ei olisi jättänyt vaikutusta. Hän oli yhtenäiskulttuurin viimeisiä jättiläisiä. Meillä Loirin taide oli aina läsnä jouluisin, hänen laulutulkintansa teki sen tunnelman. Jää hyvästi, twiittaa vihreiden europarlamentaarikko ja entinen puheenjohtaja Ville Niinistö.

– Suomi menetti yhden kaikkien aikojen suurimmistaan. RIP Vesku! kirjoittaa Suomen olympiakomitean puheenjohtajaksi Helsingin pormestarin paikalta siirtynyt Jan Vapaavuori.

– Yksi aikakausi tuli päätökseensä. Vesa-Matti Loiri jää elävänä Suomen historiaan. Osanottoni läheisille, toteaa perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

– Suuri kulttuuripersoona. Hieno näyttelijä ja muusikko. Futiskundikin. Muistot ja musiikki elävät, toteaa Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola siteeraa viestissään Loirin kappaletta Sanat.

Sanoit jotain sattuvaa ja paljon puhuvaa

Näennäisen kevyttä ja unohdettavaa

Ja kaikki meidän välillä, värikynällä

Kirjattuna kirkuu noissa huolettomissa sanoissa

Source Link is.fi