Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8c58455271f4d71c368eb799ebb9baa7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lappiin tulee vielä lunta, muualla sataa vettä – Uutisalue

Lappiin tulee vielä lunta, muualla sataa vettä

Keskiviikkona Kaakkois-Suomessa saattaa olla miltei kesäisen lämmintä.

Etelä-Suomea koetelleet viime viikon lumimyrskyt näyttävät olevan takana päin. Jalankulkijat taivalsivat viimassa Helsingin keskustassa perjantaina. Kuva: Ivan Bessedin

Lumisateet väistyvät pääosin maanantaina, mutta Lappiin on luvassa vielä uusi annos lunta. Ilmatieteen laitoksen mukaan lunta on odotettavissa viiden sentin molemmin puolin.

Aurinkoisimmat paikat löytyvät Perämeren rannikolta ja etelästä. Viimeistään iltapäivästä alkaen Länsi-Suomeen saapuu vesikuuroja. Kuurot liikkuvat iltaan mennessä maan itäosaan. Eteläisin Suomi jäänee sateitta.

Varsinais-Suomeen, Satakuntaan ja Pohjanmaalle on annettu tulvavaroitus. Huonon ajokelin varoitus on annettu Pohjois-Pohjanmaalle, Kainuuseen ja Lappiin.

Tiistain vastainen yö on poutainen, sumupilveä esiintyy paikoin. Maan keski- ja pohjoisosissa asteet painuvat pakkaselle.

Ilmatieteen laitokselta arvioitiin sunnuntaina, että tiistain kuluessa tarjolla on entistä aurinkoisempaa ja lämpimämpää säätä. Keskiviikkona Suomessa liikkuu sateita. Lämpimin ilmamassa on Kaakkois-Suomen päällä, ja siellä auringon paistaessa lämpöasteet voivat kavuta jopa 18 asteeseen.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi