Banner Before Header

Liikenneministeri Harakka: Konginkankaan turmapaikan turvallisuuden parantaminen oli jo suunnitteilla

Äänekosken Konginkankaalla tapahtui sunnuntaina liikenneonnettomuus, jossa kuoli kaksi ihmistä. Osallisina olivat rekka ja kolme henkilöautoa.

Onnettomuus tapahtui samassa rinteessä kuin vuoden 2004 tuhoisa onnettomuus, jossa linja-auton ja kuorma-auton välisessä onnettomuudessa menehtyi 23 ihmistä ja 14 loukkaantui.

Liikenneministeri Timo Harakka kertoi sunnuntai-iltana Twitterissä, että toimiin onnettomuuspaikan liikenneturvallisuuden parantamiseksi oli ryhdytty yli vuosi sitten.

– Murhemielin kuulin uutisen kotikaupungistani, kuten 18 vuotta sitten. Toimiin oli jo ryhdytty yli vuosi sitten: osoitimme yhteensä 21,2 miljoonaa 2021 budjettiin Äänekoski-Viitasaari välin liikenneturvallisuuteen: keskikaiteet ohituskaistalle, tie leveämmäksi ja loivemmaksi ynnä muuta, Harakka kirjoitti.

Rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Kari Aaltio Sisä-Suomen poliisista arvioi, että sunnuntain onnettomuus olisi saatettu välttää, jos onnettomuuspaikalle olisi rakennettu keskikaide.

– Voisin aika vahvasti arvioida, että myös tässä tapauksessa törmäyskulma keskikaiteeseen olisi ollut niin loiva, että se auto ei olisi mennyt vastaantulevien kaistoille, Aaltio sanoi IS:lle.

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkintalautakunta suositteli keskikaiteiden rakentamisten nopeuttamista jo 2004 Konginkankaan suuronnettomuuden jälkeen. Tutkintalautakunnan mukaan keskikaide olisi todennäköisesti estänyt tuolloinkin onnettomuuden synnyn.

Lue lisää: Kongin­kankaan turma­paikalle ei rakennettu keski­kaidetta, vaikka tutkinta­lauta­kunta sitä suositteli – poliisi: Olisi saattanut pelastaa ihmis­henkiä sunnuntaina

Lue lisää: Vakava onnettomuus Kongin­kankaalla: kaksi kuollut, neljä viety sairaalaan – tuhoisa bussi­turma tapahtui samassa paikassa 2004

Onnettomuus tapahtui Nelostiellä sunnuntaina noin kello 12.40. Kaksi Etelä-Suomesta kotoisin olevaa miestä kuoli, ja neljä muuta henkilöä toimitettiin Jyväskylän keskussairaalaan. Loukkaantuneiden vammat ovat vakavia, mutta yhdenkään tila ei ole hengenvaarallinen.

Source Link is.fi