Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ca08b3d265b9a6b060ae6c7a6f6aad9d, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
LUT-yliopistolle ennätyksellisen suuri lahjoitus – Uutisalue

LUT-yliopistolle ennätyksellisen suuri lahjoitus

Kyseessä on LUT-yliopiston historian suurin yksityislahjoitus.

Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto LUT on saanut viiden miljoonan euron yksityislahjoituksen, kertoo yliopisto tiedotteessaan.

Yliopiston historian suurimman yksityislahjoituksen tekivät Jalo ja Anja Paananen. Jalo Paananen tunnetaan Peikko Groupin perustajana.

– Myyntiosaaminen voi parantaa vientiyritysten menestystä jopa niin paljon, että Suomen bruttokansantuote kasvaa yhdellä prosentilla. Luotamme LUTin kykyyn kouluttaa osaajia, jotka nostavat taantuma-Suomen takaisin jaloilleen, Jalo Paananen kertoo tiedotteessa.

Yliopiston mukaan varoilla käynnistetään LUT-yliopiston Lahden kampuksella uusi myynnin ja markkinoinnin maisterikoulutus. Lisäksi lahjoituksella aloitetaan myyntiteemainen täydennyskoulutusohjelma.

Molemmat uudet koulutukset alkavat syksyllä 2025.

– Lahjoitus on oikea jättipotti LUTille ja koko Lahden seudulle. Se avaa myös aivan ainutlaatuiset mahdollisuudet yrityksille ja uudenlaista potentiaalia alueelliselle yritysyhteistyölle, toteaa LUT-yliopiston hallituksen puheenjohtaja Teresa Kemppi-Vasama tiedotteessa.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi