Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_75593706c898441795116158fc3656fc, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mies käytti kahta lasta törkeästi hyväkseen – nauhoitti sitten uhrinsa puhetta oikeudessa ja julkaisi nauhan TikTokissa – Uutisalue

Mies käytti kahta lasta törkeästi hyväkseen – nauhoitti sitten uhrinsa puhetta oikeudessa ja julkaisi nauhan TikTokissa

Mies tuomittiin ensin lasten törkeistä seksuaalisista hyväksikäytöistä. Oikeudessa hän rikkoi salassapitomääräyksiä.

Vuonna 1961 syntynyt mies tuomittiin Keski-Suomen käräjäoikeudessa keväällä 2022 kahdesta lapsen törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä neljän vuoden vankeuteen.

Teot olivat tapahtuneet vuosien 2003–2005 välisenä aikana ja kohdistuneet tapahtuma-aikaan 13–15-vuotiaaseen perhetuttuun tyttöön ja toiseen 13–14-vuotiaaseen tyttöön vuosina 2004—2005. Kauppiaana toiminut mies oli juottanut uhrinsa humalaan ja käyttänyt heitä sen jälkeen hyväkseen.

Edellisestä oikeudenkäynnistä ennätti kulua vain 1,5 vuotta, kun mies oli jälleen Keski-Suomen käräjäoikeudessa syytettyjen penkillä. Tällä kertaa mies oli syytettynä siitä, että hän oli maaliskuun 2022 oikeudenkäynnissä, suljetun käsittelyn aikana, nauhoittanut toisen asianomistajana olleen naisen kertomusta ja jakanut kyseisen videon myöhemmin TikTokissa.

Käräjäoikeudessa mies kiisti syyllistyneensä rikoksiin. Hän kertoi katselleensa videoita oikeudenkäynnin aikana, ja sormi oli vahingossa osunut puhelimeen niin, että asianomistajan ääni oli vahingossa tallentunut videolle.

Myös kuvaaminen oli miehen mukaan tapahtunut täysin vahingossa. Miehen mukaan suljetuin ovin tapahtuneen istunnon alussa ei ollut tehty salassapitoratkaisuja, eikä missään ollut lukenut, ettei oikeussalissa saisi kuvata.

2000-luvun alkupuolella miehen seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi joutunut nainen kertoi aiemman oikeudenkäynnin olleen erittäin raskas.

Miehen julkaisemat TikTok-videot olivat aiheuttaneet naiselle kärsimystä. Naisen perheenjäsenet olivat tunnistaneet tämän äänen, ja uhri oli joutunut kertomaan lähes 20 vuoden takaisista asioista perheelleen aiempaa tarkemmin. Tapahtunut oli aiheuttanut uhrille häpeää, ja perhe oli etääntynyt uhrista.

Käräjäoikeus totesi, että vastaaja oli syyllistynyt tapauksessa salassapitomääräysten rikkomiseen tallentamalla asianomistajan lausuntoa ja jakamalla tallenteen sosiaalisessa mediassa. Vuonna 1961 syntynyt mies tuomittiin asiassa salassapitorikoksesta ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä. Käräjäoikeus tuomitsi miehen 70 päiväsakkoon, jotka hänen nykytuloillaan tiesivät 420 euron sakkolappua.

Sakkotuomio piti sisällään myös miehen syyksi luetut vuosien 2021–2022 aikana tapahtuneet tupakan myyntirikoksen ja veropetoksen. Keväällä 2022 saamastaan seksuaalirikostuomiosta mies valitti Vaasan hovioikeuteen, mutta hovioikeus piti käräjäoikeuden antaman neljän vuoden vankeustuomion ennallaan.

Source Link is.fi