Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3b970945ff263da4f303c3872a21ff6a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mies väijyi ex-tyttöystävänsä pihalla hyytävissä aikeissa – nuori nainen pelastui kuin ihmeen kaupalla – Uutisalue

Mies väijyi ex-tyttöystävänsä pihalla hyytävissä aikeissa – nuori nainen pelastui kuin ihmeen kaupalla

Murhan yrityksestä syytetty mies kertoi oikeudessa, että uhri aiheutti ongelmia hänen nykyisessä parisuhteessaan.

Parikymppinen mies puukotti entistä tyttöystäväänsä hengenvaarallisesti Kotkassa kuluvan vuoden toukokuussa.

Puukotus tapahtui nuoren naisen kotitalon rappukäytävässä. Mies meni naisen asunnolle kalastusveitsen kanssa, rikkoi kodin rappukäytävän oven päästäkseen rappuun ja houkutteli naisen ulos.

Syyttäjän mukaan mies ja nainen keskustelivat ensin ulkona kerrostalon päädyssä ja sen jälkeen rapun edustalla. Nainen kääntyi kohti rappukäytävän ovea mennäkseen sisään, jolloin mies löi naista takaviistosta puukolla.

Mies iski ja viilsi naista puukolla ainakin 19 kertaa jatkaen tekoaan vielä, kun uhri makasi jo maassa.

Tämän kulman takana poliisipartio näki pariskunnan juttelevan ennen puukotusta. Kuva: Poliisi

Talon nurkka kuvattuna lähempää. Kuva: Poliisi

Syyttäjän mukaan mies suunnitteli tekonsa ennalta. Teko jäi yritykseksi, koska nainen rimpuili ja yritti vastustaa puukotusta. Lisäksi sivullinen puuttui tekoon huutamalla, ja sivulliset myös antoivat uhrille nopeasti ensiapua puukottajan paettua paikalta.

Nainen kertoi oikeudessa, että oli ollut viettämässä asunnossa iltaa ystäviensä kanssa, kun hän oli kuullut asuntoonsa asti ulko-oven rikkoutumisen. Syytetty oli naisen ovella kysynyt, oliko tämän asunnossa muita ihmisiä sisällä. Syytetty oli houkutellut naisen ulos tupakalle ja juttelemaan.

Ulkona he tapasivat poliisin, joka oli tullut selvittämään ulko-oven rikkoutumista. Poliisin lähdettyä syytetty ja naisuhri jatkoivat keskusteluaan. Naisen mukaan keskustelu oli rauhallista, mutta jossain vaiheessa mies sanoi tulleensa tappamaan hänet. Mies oli sanonut, että häntä oli ”käsketty toimimaan näin” ja että syynä oli jokin velka-asia. Mies oli kuitenkin sanonut, ettei oikeasti aikonut tappaa naista.

Mies rikkoi rapun ovessa olevan ikkunan päästäkseen sisään. Kuva: Poliisi

Verijälkiä rapun edustalla teon jälkeen. Kuva: Poliisi

Mies oli kuitenkin keskustelun edetessä kaivanut taskustaan puukon ja alkanut heilutella sitä. Tässä vaiheessa nainen kääntyi ovelle mennäkseen sisään, mutta ei ehtinyt enää paeta. Aloittaessaan puukotuksen mies oli naisen mukaan sanonut ”anteeksi.”

Esitutkinnassa mies oli kiistänyt olleensa naisen puukottaja, mutta oikeudessa hän myönsi teon. Hän katsoi syyllistyneensä asiassa törkeään pahoinpitelyyn.

Mies kertoi, että hänellä ja uhrilla oli aiemmin ollut suhde, mikä oli johtanut riitoihin hänen nykyisen tyttöystävänsä kanssa.

Nykyiselle tyttöystävälleen lähettämissään viesteissä mies oli viitannut uhrin tappamiseen. ”Tähän auta enää muu kuin lopetus”, mies muun muassa kirjoitti.

Oikeudessa mies sanoi vain uhonneensa ja olleensa turhautunut.

Syytetty oli jo entuudestaan poliisin rekisterissä. Kuva vuodelta 2021. Kuva: Poliisi

Oikeus katsoi näytetyksi, että kaikesta esitetystä näytöstä päätellen miehen tarkoituksena oli tappaa uhri. Miehen oli vähintään tullut pitää uhrin kuolemaa tekonsa varsin todennäköisenä seurauksena.

Käräjäoikeus arvioi, että veitsen hallussapito kertoi teon suunnitelmallisuudesta. Myös miehen puheet tappamisesta kertoivat, että mies oli suunnitellut tekoaan.

Uhri ei antanut mitään aihetta raakaan hyökkäykseen, joten oikeus arvioi teon olleen myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Näin ollen mies syyllistyi käräjäoikeuden arvion mukaan murhan yritykseen.

Syytetty kuvattuna Karhuvuoren S-Marketin tuulikaapissa tekoa edeltävänä iltana. Kuva: Poliisi

Kymenlaakson käräjäoikeus tuomitsi 24-vuotiaan Eetu Aleksi Laakkosen murhan yrityksestä ja lievästä vahingonteosta 8 vuodeksi vankeuteen.

Lisäksi hänet määrättiin maksamaan uhrille loukkauksen aiheuttaman kärsimyksestä 5 000 euroa sekä kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta 1 600 euroa. Korvaukset on maksettava viivästyskorkoineen tekopäivästä alkaen.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Source Link is.fi