Banner Before Header

Miestä kiellettiin tupakoimasta kaupassa – käynnisti hurjan hyökkäyksen, jossa kaksi vartijaa sai puukosta

Tupakanpolton kieltäminen sai vuonna 1998 syntyneen savolaismiehen raivostumaan elokuun puolivälissä iisalmelaisessa kauppaliikkeessä. Kauppaliikkeessä töissä ollut vartija oli huomauttanut iltakuuden aikaan liikkeessä asioineelle nuorukaiselle, ettei kaupassa saa polttaa.

Kielto ei ollut asiakkaan mieleen, vaan hän otti esiin teräaseen. Mies kävi välittömästi puukon kanssa tupakanpolton kieltäneen vartijan kimppuun. Liikkeessä asioi sattumalta myös vapaalla ollut vartija, joka ryntäsi pelastamaan työkaveriaan.

Syntyneessä käsirysyssä puukolla varustautunut tupakoitsija löi molempia vartijoita useamman kerran. Tupakanpolttoon puuttunut vartija sai oikeaan kylkeensä 20 senttiä pitkän haavan, jonka syvyys oli 5–7 senttiä. Puukoniskuja torjuessaan vartija sai vammoja myös oikean kyynärvarteensa. Pisin yksittäinen haava oli noin 15 senttiä pitkä.

Apuun rynnännyt vapaalla ollut vartija sai myös riehujan puukosta. Kun hän sai revittyä puukottajan irti työkaveristaan, niin puukottaja iski kaksi kertaa nopeasti kohti auttajan ylävartaloa. Toinen iskuista osui oikealle alavatsaan ja lävisti vatsaontelon. Lisäksi vapaalla ollut vartija sai iskun pakaraan ja hänen oikean käden peukalon ojentajajänne vammautui.

Vaaralliseksi äitynyt tilanne rauhoittui vasta siinä vaiheessa, kun tupakoinnista huomauttanut vartija pystyi vammoistaan huolimatta suihkuttamaan kaasua hyökkääjän kasvoille. Tämän jälkeen puukon kanssa riehunut nuorukainen pakeni paikalta, mutta poliisi korjasi vanhan tuttavansa talteen myöhemmin illalla. Vartijat toimitettiin puolestaan sairaalahoitoon Kuopion yliopistolliseen sairaalaan.

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1998 syntyneen Miro Olavi Montosen maanantaina kahdesta tapon yrityksestä kuuden vuoden vankeusrangaistukseen. Tuomion pituuteen vaikutti hänen aiemman tuomionsa jäännösrangaistus ja hänen elokuussa saamansa tuomio. Puukosta saaneille vartijoille Montonen tuomittiin maksamaan yhteensä yli 34 000 edestä korvauksia ja oikeudenkäyntikuluja.

Oikeudessa Montonen kiisti syytteet tapon yrityksestä, sillä hänen mielestään kyse oli vain törkeistä pahoinpitelyistä. Tuomio ei vielä ole lainvoimainen.

Source Link is.fi