Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_04215d71069b8b831a87791da9d4c38e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mika Lintilän puhelimesta ei löytynyt näyttöä tietomurrosta – Uutisalue

Mika Lintilän puhelimesta ei löytynyt näyttöä tietomurrosta

Syyttäjä lopetti tapauksen esitutkinnan tiistaina.

Syyttäjälaitos kertoo, että ex-elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk) puhelimeen kohdistuneen tietomurron tutkinta on lopetettu.

Esitutkinnassa ei pystytty osoittamaan, että ulkopuolinen taho olisi tunkeutunut puhelimeen.

– Esitutkinnassa hankitun selvityksen perusteella on pidettävä varsin epätodennäköisenä, että epäillystä tietomurrosta saataisiin lisää näyttöä, tiedotteessa sanotaan.

Esitutkinta päätettiin syyttäjien päätöksellä keskusrikospoliisin tutkinnanjohtajan esityksestä. Tutkinta lopetettiin 27.2.

Lue lisää: Tämä kaikki tiedetään Lintilän WhatsApp-kohusta – monta hämmentävää yksityiskohtaa

Syyttäjä oli määrännyt 23. maaliskuuta 2023, että asiassa pitää aloittaa esitutkinta erittäin tärkeän yleisen edun vuoksi.

Esitutkinta aloitettiin, koska oli syytä epäillä, että eduskunnan omistuksessa olevaan, kansanedustajan ja valtioneuvoston jäsenen käytössä olevaan puhelimeen oli kohdistunut tietomurto.

Esitutkinnan taustalla oli Lintilän Whatsapp-tililtä lähetetty viesti, jota hän ei oman käsityksensä mukaan ollut lähettänyt itse. Lintilä itse ei vaatinut asiassa rangaistusta.

Ulkopuolinen taho teki poliisille tutkintapyynnön.

Ex-elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) kertoi Whatsapp-kohustaan eduskunnassa helmikuussa 2023. Kuva: Olli Waris

Lintilän tililtä lähetetyssä meemissä pilkattiin ex-pääministeri Sanna Marinia (sd) ja kansanedustaja Matias Mäkystä (sd). Mediatietojen mukaan meemi oli lähetetty keskustan sisäiseen Whatsapp-ryhmään.

Lintilä oli vakuuttanut, että hän itse ei lähettänyt meemiä. Hän kertoi vuosi sitten, että on mahdollista, että hänen Whatsapp-tiliään olisi rinnakkaiskäytetty.

Poliisi selvitti ainakin juuri mahdollisuutta, että joku muu olisi käyttänyt Lintilän tiliä meemin lähettämiseen. Lintilää ei ole missään vaiheessa epäilty rikoksesta.

Source Link is.fi