Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_e524759f17f73eb25a9d6005e7cba831, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Mikkelin vanhus­murhasta syytetty nuorukainen tuijotti naapuria hyytävästi ovi­silmästä – ”Mitä sie halluut?” – Uutisalue

Mikkelin vanhus­murhasta syytetty nuorukainen tuijotti naapuria hyytävästi ovi­silmästä – ”Mitä sie halluut?”

85-vuotiaan naisen elämä päättyi järkyttävään henkirikokseen tapaninpäivänä Mikkelissä. Poliisin esitutkintamateriaalista selviää, että vielä joulupäivänä vanhus oli käynyt joululounaalla sukulaistensa kanssa.

Muutama päivä myöhemmin omaiset huolestuivat, sillä kukaan ei saanut naiseen yhteyttä. He lähtivät naisen asunnolle tarkistamaan tilannetta.

Koska sukulaiset eivät päässeet kerrostalon rappukäytävään, he suuntasivat maantasossa sijaitsevan asunnon terassille.

Vainaja makasi lattialla terassin oven edessä verilammikossa yöpaita päällään.

Kutsumattomasta kulkijasta kielivät veriset kengänjäljet, joita asunnossa oli ympäriinsä. Säntillisessä järjestyksessä pidetyn asunnon seinillä valui maidon ja viilin roiskeita. Seiniin ja ikkunoihin oli viskottu kananmunia.

Lue lisää: Järkyttävä murhasyyte: Nuori mies surmasi viattoman vanhuksen tämän kotona joulun­pyhinä

Kuva vanhuksen surma-asunnon edustalta.

Syyttäjän mukaan tekojen takana on parikymppinen mies, joka tunkeutui itselleen täysin tuntemattoman vanhuksen kotiin terassin kautta aamuyön tunteina ja aloitti silmittömän väkivallan.

Esitutkintamateriaalista selviää, että myös naapurit joutuivat tukaliin tilanteisiin surmayönä. Poliisin mukaan nuorukainen oli poistunut uhrin asunnosta rappukäytävään ja kiertänyt koputtelemassa muidenkin asukkaiden ovia.

Eräs naapureista, iäkäs nainen hänkin, kertoi poliisille heränneensä jyskeeseen neljän jälkeen aamuyöllä. Koska ääni oli jatkunut jatkumistaan, naapuri nousi ylös ja meni kurkkaamaan ovisilmästä.

Ensin ketään ei näkynyt, mutta pian ovisilmän näkymään ilmestyi hoikka ja pitkätukkainen mies, joka naapurin mukaan ”näytti Anssi Kelalta”.

Nuori mies yritti räpeltää lukkoa auki ja hakkasi naapurin ovea avokämmenellä.

– Mitä sie halluut? nainen muisteli huutaneensa tunkeilijalle.

Surma-asuntoa oli sotkettu monin tavoin. Asunnon olohuoneen ikkunaan, seinään jakeittiön kaapin oveen oli heitetty kananmunia.

Kun mies loitontui ovelta, naapuri huomasi hänen kädessään lyhytteräisen veitsen.

– Siinä se mies seisoi ja puhui jotain, mutta mie en kuullut sen oven läpi. Taas se hakkas sitä ovea, naapuri kuvaili tilannetta poliisille.

– Sitten se mies tuli sen ovisilmän lähelle ja työnsi melkein oman silmänsä siihen ovisilmään kiinni. Siitä se mies sitten perääntyi hieman ja hän ikään kuin vilkutti oikealla kädellä minulle.

Yöllisen koputtelun jälkeen ovisilmän ympärille oli ilmestynyt terävän esineen jättämiä jälkiä.

Uhrin päällä olleet vaatteet olivat täysin vereentyneet.

Tältä näytti naapurin ovisilmä yöllisen vierailijan jäljiltä.

Samankaltaisia havaintoja teki myös toinen vanhuksen naapuri. Hänenkin asuntoonsa kantautui ensin äänekkäitä kolauksia, seuraavaksi joku koputti ovea äänekkäästi.

Oven takana seisoi nuori tummiin pukeutunut mies. Naapuri ei avannut ovea, vaan soitti peloissaan puolisolleen.

Viattoman vanhuksen kohtaloksi koituneelle veriteolle ei ole missään vaiheessa löytynyt motiivia.

Olohuoneen tv-tason vierestä lattialta taltioitiin veitsenkahva. Terästä löytyi uhrin verta.

Poliisin mukaan nuorukainen poistui kerrostalon rappukäytävästä etuoven kautta, heitti käsissään olleet veitset talon edustalle ja käveli kotiinsa.

Syytetty kiistää edes olleensa rikospaikalla. Hän väitti joutuneensa huumatuksi illanvietossa samana iltana.

– Minun mielestäni lähdin yksin Mikonkadulle, jonka jälkeen minulle tulee muistikatkos, jonka jälkeen muistan ja huomaan olevani omassa sängyssäni, 21-vuotias kertoi kuulusteluissa.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista murhasta.

Omaiset löysivät vainajan verilammikosta terassin oven edustalta.

Vanhuksen kotiovessa ei havaittu murtojälkiä.

Source Link is.fi