Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_18eac79ac4781fce47998ba232b82fed, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
MT: Lieksalaisyritys sai samppanja­laki­miehet peräänsä – Uutisalue

MT: Lieksalaisyritys sai samppanja­laki­miehet peräänsä

Lieksan Laatuherkut valmistaa samppanja-aromia sisältävää valko­suklaa­pashaa. Pakkauksesta sanaa samppanja ei kuitenkaan löydy.

Pasha löytyy usein pääsiäisen herkkupöydästä. Kuvituskuva. Kuva: JUKKA LEHTINEN

Lieksan Laatuherkut Oy:n valmistama valkosuklainen, samppanja-aromia sisältävä pasha toi yrityksen kimppuun samppanjalakimiehet, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

CIVC, eli Comité interprofessionnel du vin de Champagne vaati yritystä poistamaan pakkauksesta kaikki maininnat samppanjasta. Alun perin samppanjanmakuinen valkosuklaapasha -nimeä kantanut tuote on nykyisin nimeltään valkosuklaapasha.

– Emme saaneet edes ilmoittaa ainesosaluettelossa, että tuotteessa on samppanja-aromia, vaan nykyään pakkauksessa lukee vain aromit, Lieksan Laatuherkut Oy:n toimitusjohtaja Teijo Lyytinen kertoo Maaseudun Tulevaisuudelle.

Lyytisen mukaan pakkauksessa ei saa edes näkyä kuplia, jotka viittaisivat tuotteen samppanjanmakuun.

– CIVC näyttää siten omistavan kuplienkin käyttöoikeuden.

Vaikka sanaa samppanja ei enää pakkauksessa mainita, tuote sisältää edelleen samppanja-aromia. Se hämmentää kuluttajia hieman, Lyytinen kertoo.

Pasha on perinteinen muun muassa rahkasta valmistettu pääsiäisherkku. Suomessa se on erityisen suosittu Pohjois-Karjalassa.

Source Link is.fi