Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_05e7418e885d1851d853dc67dd6e2c00, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Myräkkä teki tuhoa Mikkelissä – Anssi Kelan konsertti peruttiin Porissa, festivaali­teltta romahti Uudessa­kaupungissa – Uutisalue

Myräkkä teki tuhoa Mikkelissä – Anssi Kelan konsertti peruttiin Porissa, festivaali­teltta romahti Uudessa­kaupungissa

Suomen itäosassa ja Kainuussa on tullut lauantai-iltapäivänä paikoin vaarallisen voimakkaita ukkospuuskia, kertoo Ilmatieteen laitos. Se on kehottanut ihmisiä tarkkailemaan tilannetta ja siirtymään tarvittaessa sisätiloihin.

Ilmatieteen laitos varoitti lauantaina rajusta ukonilmasta Itä-Suomessa. Voimassa on ollut myös sadevaroitus. Läntisessä Suomessa on varoitettu mahdollisesti vaarallisesta tuulesta. Pohjanmaan maakunnissa on voimassa tulvavaroitus.

Energiateollisuuden ylläpitämän sähkökatkokartan mukaan koko maassa oli iltapäivästä sähköttä noin 11 000 taloutta 41 kunnassa. Sähkökatkoista kärsivät kunnat ovat pääosin Itä-Suomessa.

Ilta-Sanomien lukijat ovat lähettäneet lauantaina kuvia ja videoita Mikkelistä. Jutun alussa oleva video paljastaa, että vettä tuli aamupäivällä valtoimenaan.

Myrsky kaatoi puita autojen päälle Mikkelin Pitkäjärvellä.

Kainuun pelastuslaitos puolestaan kertoo, että myrsky on aiheuttanut puiden kaatumisia. Kuhmossa rakennuksen päälle kaatui pari isoa puuta. Pelastuslaitos sai tehtävän alkuiltapäivästä.

–  Rakennus on kärsinyt jonkinasteisia vahinkoja ja vaatii korjausta, kertoo päivystävä palomestari Hanna Mäkitalo-Aitto-oja STT:lle.

Mikkelin Pitkäjärvellä raivattiin myrskyn tuhoja.

Myös Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksesta kerrotaan, että alueella on ollut runsaasti puunraivaustehtäviä. Tehtäviä on ollut Joensuussa, Liperissä, Kontiolahdella ja Nurmeksessa.

Joensuussa Kalevan kisat jouduttiin keskeyttämään noin vartiksi kovan sateen ja tuulen takia.

Porispere-festivaalilla Porin Kirjurinluodossa Anssi Kelan konsertti peruttiin puuskittaisen tuulen takia, kun järjestäjät joutuivat muokkaamaan uudelleen lavarakenteita. Asiasta kerrotaan festivaalin Facebook-sivuilla.

Suuri teltta romahti Natural High Healing -festivaaleilla lauantaina.

Uudessakaupungissa järjestettävillä Natural High Healing -festivaaleilla puolestaan suurikokoinen teltta romahti kovassa tuulessa. Henkilövahingoilta vältyttiin.

Source Link is.fi