Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1446d62b3f72ed1d665757791b662139, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Neljä ulko­maalaista ylitti luvattomasti itärajan – Uutisalue

Neljä ulko­maalaista ylitti luvattomasti itärajan

Kainuun rajavartiosto tutkii neljän ulkomaalaisen epäiltyä luvatonta rajanylitystä Suomen ja Venäjän rajalla Suomussalmen Kuivajärvellä Pohjois-Kainuussa.

Tapauksen tutkinnanjohtaja, yliluutnantti Antti Salo kertoo, että rajan ylitti sunnuntaina neljä aikuista ihmistä. Heidän kansalaisuutensa eivät ole vielä täysin selvillä, mutta he eivät ole Salon mukaan Venäjän eivätkä Suomen kansalaisia.

Rajavartiosto sai kuulla sunnuntai-iltana neljästä Suomen puolella rajaa olevasta ulkomaalaisesta, jotka olivat kertoneet haluavansa anoa turvapaikkaa.

Rajavartiosto vastaanotti turvapaikka-anomukset ja käynnisti turvapaikkaprosessin ja maahantuloon liittyen valtionrajarikosten esitutkinnan. Turvapaikkaprosessi siirretään myöhemmin Maahanmuuttoviraston käsittelyvastuulle.

Salon mukaan asia vaikuttaa ainakin toistaiseksi yksittäistapaukselta, eikä ole syytä epäillä taustalla olevan viranomaisvetoista hybridivaikuttamista. Salon mukaan vastaavia tapauksia esiintyy yleensä vuodessa yksi tai kaksi.

Kainuun rajavaltuutettu on yhteydessä Venäjän Kalevalan alueen rajavaltuutettuun asiaa selvitettäessä.

Juhannusaattona hieman etelämpänä rajavyöhykkeellä Kuhmossa liikkui luvatta neljä Italian kansalaista. Havainnon teki rajavartioston partio.

Kyseessä oli täysin eri tapaus, vahvistaa Salo.

Rajavartioston mukaan seuraamuksena rajavyöhykkeellä luvatta liikkumisesta oli sakkovaatimus ryhmän jokaiselle jäsenelle.

Rajavyöhykkeellä kulkemiseen tarvitaan rajavartiolaitoksen myöntämä lupa, jota tulee kantaa mukana alueella liikkuessa.

Lupaehdot ovat rajajärjestyksen ja rajaturvallisuuden ylläpitämisen kannalta asetettuja ehtoja, jotka koskevat rajavyöhykkeellä tapahtuvaa toimintaa.

Rajavyöhykettä koskevien säännösten noudattamista valvovat Rajavartiolaitos, poliisi ja Suomen Tulli.

Source Link is.fi