Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4c73732c81ce7b7e22d795bdc152b93e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Niinistö ja Andersson kiittävät Boris Johnsonia Britannian turvatakuista Nato-prosessin aikana: ”Ollut meille elintärkeää” – Uutisalue

Niinistö ja Andersson kiittävät Boris Johnsonia Britannian turvatakuista Nato-prosessin aikana: ”Ollut meille elintärkeää”

Presidentti Sauli Niinistö, Ruotsin pääministeri Magdalena Andersson ja Britannian pääministeri Boris Johnson tapasivat tänään keskiviikkona Madridissa Naton huippukokouksen yhteydessä.

ISTV:n videolla kolmikko jutustelee hyväntuulisena. Niinistö ja Andersson myös kiittävät molemmat vilpittömän oloisina Johnsonia Britannian merkittävästä tuesta Suomen ja Ruotsin Nato-prosessin aikana.

Ydinasevaltio ja Euroopan kenties voimakkain sotilasmahti Britannia on antanut Suomelle ja Ruotsille runsaasti tukea kuluneena keväänä.

Toukokuun alussa Suomi ja Ruotsi allekirjoittivat Britannian kanssa historiallisen julkilausuman maiden välisestä turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta yhteistyöstä, jos jompikumpi maa joutuu hyökkäyksen kohteeksi.

Samalla Suomi ja Ruotsi saivat Nato-prosessilleen historialliset turvatakuut.

Lue lisää: Pääkirjoitus: Putinin Venäjän ”kiusanteolta” katkesi terä – Britannia lupasi historialliset sotilaalliset turvatakuut Suomelle

Niinistö ja Andersson välittivätkin videolla vilpittömän oloiset kiitoksensa Johnsonille Britannian tarjoamasta tuesta.

Jonhson kertoo kameroiden edessä olevansa maiden jäsenyydestä ”kerrassaan innoissaan”. Hän myös kuvailee Natoa rauhanomaiseksi ja puolustukselliseksi liitoksi.

– Ja tukea antava myös, kiitos siitä, Niinistö vastaa Johnsonille.

– Kyllä, kiitos kaikesta tuesta, se on ollut meille elintärkeää, Andersson lisää.

Source Link is.fi