Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_81cd112ad55d8bd0babdcc0deb8c136e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Nyt puhuu ”setämies­kommentteja” naisille kirjoitellut kunnanjohtaja – Uutisalue

Nyt puhuu ”setämies­kommentteja” naisille kirjoitellut kunnanjohtaja

Rääkkylän kunnanjohtaja Esko Rautiainen kirjoitteli havaintojen perusteella viestejä ainakin usean kuukauden ajan ja niistä moni on vihjaileva kommentti naisten kuviin.

Rääkkylän kunnanjohtaja Esko Rautiainen, 63, pyytää pikaviestipalvelu X:ssä lähettämiään ”setämieskommentteja” anteeksi.

– Se oli tyhmää ja ajattelematonta. Ihmisenä olen vielä keskeneräinen ja minä vielä opettelen asioita. Virheitä tulee, Rautiainen sanoo.

– Tehty mikä tehty ja en sitä tekemättömäksi saa, vaikka kuinka haluaisin.

Lue lisää: Karjalainen: Kunnan­johtaja lähetteli naisille hämmentäviä viestejä

Viestejä on IS:n havaintojen perusteella ainakin usean kuukauden ajalta ja niistä moni on vihjaileva kommentti naisten kuviin.

– Setämiehen mieleistä settiä, hänen tililtään esimerkiksi kommentoidaan yhteen paljasta pintaa esittelevään kuvaan.

Yhdessä valokuvassa nainen pitelee tyynyä keskivartalonsa edessä.

– Setämiehen mielestä tuon tyynyn voisi jättää poiskin, Rautiainen kommentoi kuvaan.

– Setämiehetkin tykkää piparista, hän kommentoi yhteen keskusteluun.

Kommentit lähetettiin tililtä, joissa on Rautiaisen nimi ja valokuva. Profiilissa kerrottiin englanniksi, että hän on kunnanjohtaja.

Rautiainen korostaa, että hänen tiedossaan ei ole, että kukaan kommenttien kohteista olisi pahoittanut viesteistä mieltään.

Tällaisia viestejä Rääkkylän kunnanjohtaja kirjoitteli.

Rautiainen itse kommentoi viestikohua IS:lle perjantaina iltapäivällä.

Minkä takia kutsut itseäsi viesteissä setämieheksi?

– Se tulee oikeastaan sosiaalisesta mediasta. Joskus viime vuoden puolella ja aiemminkin ruvettiin keski-ikäisiä miehiä ja vähän vanhempia miehiä halventavaan sävyyn kutsumaan setämiehiksi.

Miten sinä itse määrittelisit setämiehen?

– En ole sitä sen kummemmin ajatellut, minä vaan omin sen nimityksen. Eikö sitä jossain vaiheessa puhuttu boomereista, että ottaisivat rennommin. Jotenkin sen sieltä olen ominut. En ole sen kummemmin ajatellut, mitä se merkitsee.

Miellätkö itsesi setämieheksi?

– Missä mielessä? Vähän sellaista ironiaa siitä, miten keski-ikäisiä miehiä jossain somekommenteissa on viime vuosina puhuteltu. Se oli vain semmoista. En ole sen kummemmin ajatellut, mitä se tarkoittaa.

Mitä sinä yritit saavuttaa näillä viesteillä?

– En mitään. Ajankulua ne oli. Minä elän täällä yksin ja ihmissuhteita on aika vähän. Työ vie hirveästi aikaa ja minulla on paljon harrastuksia, mutta siltikin sitä joskus jää aikaa.

Niin tämä oli sinulle ajanvietettä?

– Ehkä sen voi sanoa näin. Tuo sosiaalinen media koukuttaa vähän.

Oletko keskustellut jo muiden kunnanhallitukseen kuuluvien kanssa?

– Keskustelin aamulla kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa ja lähetin kunnanhallitukselle ja valtuuston puheenjohtajistolle sähköpostin.

Miten tästä eteenpäin?

– Ei auta kuin painaa leukaa rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Jos sarkastisesti vähän sanon. Tosiasia on, että minä otan opikseni. Jokainen meistä erehtyy kerran ja tyhmä kahdesti ja sen useammin ei kukaan. Minä otan opikseni ja aion parantaa tapani.

Esko Rautiainen kuvaili viestejään ajankuluksi. Kuva: IS, X

Rautiaisen X:ssä lähettämistä viesteistä kertoi ensimmäisenä Karjalainen. Aamulla julkaistussa jutussa Rautiainen ei vielä pitänyt viestejään epäasiallisina.

Rautiaisen tili ja viestit ovat sittemmin kadonneet X:ssä, ja Rautiaisen allekirjoittama anteeksipyyntö julkaistiin Rääkkylän kunnan Facebook-sivuilla perjantaina päivällä.

Anteeksipyyntö poistettiin myöhemmin kunnan Facebook-sivuilta. Syynä on päivitykseen tullut asiaton kommentointi.

– Siinä on ollut sellaista, että siellä on havaittu niin paljon asiattomuutta, että on päädytty siihen poistamiseen, mutta en ole itse sen poistamisen takana, Rautiainen kommentoi IS:lle.

Rautiainen kertoo, että sama anteeksipyyntöviesti on hänen omassa Facebook-päivityksessään ja hän on toimittanut sen myös alueen tiedotusvälineille.

Rääkkylän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Tapio Hämäläinen (vas) sanoi Karjalaiselle, että toiminta ei sovi kunnan eikä sen kunnanjohtajan imagoon. Hänen mukaansa kunnanhallitus käsittelee asiaa ensi maanantain kokouksessaan.

Rautiainen kertoo keskustelleensa asiasta perjantaina aamulla kunnanhallituksen puheenjohtajan kanssa ja lähettäneensä sähköpostin kunnanhallitukselle ja valtuuston puheenjohtajistolle.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Laasonen (kesk) kommentoi Karjalaiselle aiemmin suhtautuvansa asiaan vakavasti.

– En lähde referoimaan häntä. Siellähän se Karjalaisessa on. Kyllähän tämä on luottamushenkilöidenkin kannalta… Olen tuottanut heille pettymyksen ja se vakava paikka, Rautiainen sanoo.

Source Link is.fi