Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_63298b805446c7b7f96e4c30cf0c0c21, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Onko sinulla ollut vaikeuksia elatusmaksujen kanssa? Kerro meille kokemuksesi, teemme juttua – Uutisalue

Onko sinulla ollut vaikeuksia elatusmaksujen kanssa? Kerro meille kokemuksesi, teemme juttua

Kerro, millaisia vaikeuksia olet kohdannut lasten elatuksessa ja miten ne on saatu ratkaistua. Yle tekee aiheesta juttua.

Anonyymi vauva ja leikkivä lapsi sekä vanhempi.

Elatusvelvollinen voi hakea Kelalta vapautusta elatusmaksuistaan, jos hänellä on maksuvaikeuksia vaikkapa työttömyyden vuoksi. Kuvituskuva. Kuva: Hanna Terävä / Yle

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Viime aikoina työttömyys, yritysten vaikeudet, sosiaaliturvan leikkaukset ja tytöttömyysturvan heikentäminen ovat lisänneet toimeentulo-ongelmia.

Myös lapsiköyhyyden on ennakoitu lisääntyvän tänä vuonna.

Ylen Hyvin sanottu -artikkelin mukaan toimeentulo-ongelmat aiheuttavat vaikeuksia maksaa elatusmaksuja ja vanhempien ero lisää lasten köyhyyttä.

Elatuslain mukaan elatusvelvollisen on mahdollista hakea Kelalta vapautusta elatusmaksuista esimerkiksi vähäisten tulojen ja työttömyyden perusteella.

Onko sinulla ollut vaikeuksia maksaa elatustukea esimerkiksi työttömyyden tai muiden toimeentulo-ongelmien takia? Entä oletko lähivanhempana joutunut odottamaan lapsen elatusapua ja joutunut hakemaan elatustukea Kelasta?

Yle tekee juttua aiheesta. Voit kertoa kokemuksesi toimitukselle tällä lomakkeella.

Source Link yle.fi