Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_89f572d8063e46c29ea701da7e9431d5, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Opiskelija-aterian maksimi­hinta nousee – Uutisalue

Opiskelija-aterian maksimi­hinta nousee

Opiskelija-aterian enimmäishintaa korotetaan lokakuun alusta, kertoi opetus- ja kulttuuriministeriö torstaina.

Korkeakouluopiskelijoiden ateriatukeen oikeuttavan lounaan enimmäishintaa korotetaan 50 senttiä ravintolatoiminnan kustannusten kasvun perusteella.

Valtion ensi vuoden talousarvioehdotukseen sisältyy ehdotus ateriatuen korottamisesta 0,25 eurolla vuodenvaihteesta alkaen. Sen kanssa ateriatuen osuus enimmäishinnasta pysyisi nykytasolla.

Korotuksen jälkeen opiskelijalounaan enimmäishinta on 5,50 euroa ja opiskelijalta perittävä hinta ateriatuen vähentämisen jälkeen 3,20 euroa. Erikoisannoksen vähimmäishinta on 6,80 euroa ja enimmäishinta 8,15 euroa.

Enimmäishinnan korottaminen ei merkitse sitä, että aterian hintaa korotetaan välittömästi kaikissa ravintoloissa. Kelan mukaan nykyinen enimmäishinta on käytössä suurimmassa osassa ravintoloita.

Source Link is.fi