Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_724ed649757eaab3aa8853f70f5decbd, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ota käyttöön tämä sähkö­autoilijoiden kikka pääsiäis­liikenteessä – Uutisalue

Ota käyttöön tämä sähkö­autoilijoiden kikka pääsiäis­liikenteessä

Autoliitosta kerrotaan, kuinka kannattaa varautua pääsiäisen ajomatkalle tilanteessa, jossa polttoainetta ei välttämättä ole tarjolla jokaisella huoltoasemalla.

Lakkojen jatkuessa polttoaineen jakelussa voi ilmetä ongelmia yksittäisillä huoltoasemilla.

Autoliiton viestintäpäällikkö Jukka Tolvanen kehottaa autoilijoita malttiin ja pieneen etukäteissuunnitteluun.

– Käsittääkseni polttoaine ei ole suurimmasta osasta paikkoja loppunut, joten kyllä sitä löytyy, Tolvanen sanoo.

Omaa reittiä ja pysähtymisiä voi hieman suunnitella etukäteen. Jos on lähdössä pidemmälle ajomatkalle, varsinkin Pohjois-Suomeen, missä huoltoasemia on harvemmassa, kannattaa selvittää etukäteen, missä niitä on.

– Sitä ei ainakaan kannata tehdä, että ajaa tankin niin sanotusti kuivaksi, että polttoainemerkkivalo on palanut jo jonkin aikaa. Tätä me emme suosittele muutenkaan, koska aina voi olla maksupäätteissä tai pumpuissa vikaa, Tolvanen sanoo.

– Kannattaa ensinnäkin lähteä matkaan täydellä tankilla. Jos menee pidempää matkaa, niin kannattaa taukopaikoilla tankata, vaikka se ei olisikaan normaali tankkaussykli. Jos vaikka kahvitaukopaikalla on polttoainetta, niin kannattaa tankki täyttää, kun sitä siinä kerran on.

Tolvanen huomauttaa, että tällä tavalla sähköautoillakin ajetaan nykyään.

– Aina kun pysähdytään, niin samalla ladataan vähän, vaikka se ei ihan tyhjä olisikaan. Nyt pääsiäisen aikaan voi polttomoottoriautoilla tehdä ihan saman.

Tolvanen ei suosittele bensakanisterin mukaan ottoa.

– Jos jotain tapahtuu, niin siinä on aina omat riskinsä, Tolvanen sanoo.

– Itse jos lähtisin pääsiäisenä pidempään reissuun, niin en kyllä kanisteria mukaan ottaisi.

Esimerkiksi Neste on päivittänyt verkkosivuillensa listaa asemista, joilta polttoainetta ei välttämättä saa.

Neste kertoi STT:lle, että pula polttonesteistä on pahempi Etelä-Suomessa kuin Pohjois-Suomessa ja että tuotteista on syntynyt pulaa Kaakkois-Suomen ja Etelä-Suomen asemilla.

Source Link is.fi