Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_8a061bf96fd183b83b8d1f4fdf661817, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Paanasen yrittäjäpariskunta teki miljoonien eurojen lahjoituksen LUT-yliopistolle Lahteen – Uutisalue

Paanasen yrittäjäpariskunta teki miljoonien eurojen lahjoituksen LUT-yliopistolle Lahteen

LUT aloittaa lahjoitusvaroilla uuden myynnin ja markkinoinnin maisterikoulutuksen sekä MBA -täydennyskoulutusohjelman.

Musta tohtorihattu pöydällä alustan päällä.

Paanasten lahjoitus mahdollistaa useiden akateemisten asiantuntijoiden rekrytoimisen yliopistolle. Kuva: LUT-yliopisto

Lappeenrannan-Lahden teknillinen yliopisto on saanut merkittävän lahjoituksen lahtelaiselta yrittäjäpariskunnalta. Jalo ja Anja Paananen ovat lahjoittaneet viisi miljoonaa euroa LUT-yliopiston myynnin ja markkinoinnin koulutukseen ja tutkimukseen.

Kyseessä on LUT-yliopiston historian suurin yksityishenkilön tekemä lahjoitus. LUT-kauppakorkeakoulu aloittaa lahjoitusvaroilla Lahden kampuksella uuden myynnin ja markkinoinnin maisterikoulutuksen sekä myyntiteemaisen MBA -täydennyskoulutusohjelman. Molemmat koulutukset alkavat syksyllä 2025.

LUT-kauppakorkeakoulu on perustanut myös uuden työelämäprofessuurin vahvistamaan myynnin osaamista. Työelämäprofessoriksi on nimitetty helmikuun alusta alkaen Baronan entinen myyntijohtaja ja tytäryhtiö Frontlinersin perustaja Jussi Rissanen. Rissanen toimii jatkossa uuden myyntiteemaisen Executive MBA -täydennyskoulutusohjelman johtajana.

Paanasten lahjoitus mahdollistaa myös useiden akateemisten asiantuntijoiden rekrytoimisen. Rekrytoinnit alkavat helmikuussa.

Jalo ja Anja Paananen ovat tehneet LUT-yliopistolle lahjoituksia aiemminkin. Vuonna 2020 yrittäjäpariskunta lahjoitti yliopistolle miljoona euroa, jolla yliopisto perusti myynnin professuurin.

Jalo Paananen on betonirakentamisen kiinnitysratkaisuja myyvän Peikko Groupin perustaja.

Source Link yle.fi