Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_87a7a4c85125ef7a74895e2aec023eb4, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pääsiäisen meno­liikenne vilkkaimmillaan tänään – Uutisalue

Pääsiäisen meno­liikenne vilkkaimmillaan tänään

Matkan aikana kuljettajan on keskityttävä vain ajamiseen eikä viestittelyyn, Liikenneturva muistuttaa.

Menoliikennettä on runsaasti myös pitkänäperjantaina kello 9–14 ja pohjoisessa vielä myöhemminkin. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Pääsiäisen menoliikenne on vilkkaimmillaan kiiras­torstaina. Eniten liikennettä odotetaan olevan kello 13–19, kerrotaan Fintrafficin tieliikenne­keskuksesta.

Menoliikennettä on runsaasti myös pitkänäperjantaina kello 9–14 ja pohjoisessa vielä myöhemminkin.

Autojen ajoittaista jonoutumista saattaa Fintrafficin mukaan esiintyä etenkin pää­kaupunki­seudun ulosmenoteillä sekä valtateillä 4, 5 ja 9 aina Jyväskylän ja Mikkelin korkeuksille saakka.

– Pääsiäisliikenne on perinteisesti maanteillämme sitä vilkkainta aikaa, kun pyhien aikana suunnataan viettämään lomaa esimerkiksi mökkimaisemiin tai pohjoisen rinteille, kertoo liikenne­keskus­päällikkö Kari Tarkki Fintrafficin tieliikenteen­ohjauksesta tiedotteessa.

– Talvilomaliikenteeseen verrattuna liikennettä on nyt selkeästi enemmän, sillä lomille lähdetään pääsiäisenä kaikki samanaikaisesti. Ajoittaiseen jonoutumiseen onkin syytä varautua.

Viranomaiset ja Liikenneturva muistuttavat autoilijoita riittävistä turvaväleistä ja siitä, että matkan aikana täytyy keskittyä vain ajamiseen. Kuljettajan ei siis pidä viestitellä tai esimerkiksi kurotella puhelinta ajon aikana. Tärkeää on myös varata ajomatkaan riittävästi aikaa.

Ennen matkaa kannattaa myös tarkistaa, että tuulilasin­pesunestettä on säiliössä riittävästi ja rengaspaineet kunnossa ja että ajopelin alla ovat keliin sopivat renkaat.

Lomailijan kannattaa myös ladata ja ottaa käyttöön 112 Suomi -mobiilisovellus puhelimeensa hätä- ja ongelmatilanteiden varalle.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi