Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_9e480ec6cce384ceefb7fd175cc088cf, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
USU: Avoimuus­rekisteriin on ilmoittanut tietojaan lähes 700 lobbaus­organisaatiota – Uutisalue

USU: Avoimuus­rekisteriin on ilmoittanut tietojaan lähes 700 lobbaus­organisaatiota

Rekisteröityneiden joukossa on Uutissuomalaisen mukaan yrityksiä, järjestöjä, yhdistyksiä, oppilaitoksia, korkeakouluja sekä viestintätoimistoja.

Avoimuusrekisterin tavoitteena on tehdä aiempaa näkyvämmäksi eduskuntaan ja ministeriöihin kohdistuvaa suunnitelmallista vaikuttamista, jota tehdään virallisten työryhmien ja kuulemisten ulkopuolella. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

| Päivitetty

Vuoden alussa avattuun avoimuusrekisteriin oli keskiviikkona kello 17:ään mennessä ilmoittanut tietonsa lähes 700 vaikuttamistyötä eli lobbausta tekevää organisaatiota, kertoo Uutissuomalainen.

Avoimuusrekisterin tavoitteena on tehdä aiempaa näkyvämmäksi eduskuntaan ja ministeriöihin kohdistuvaa suunnitelmallista vaikuttamista, jota tehdään virallisten työryhmien ja kuulemisten ulkopuolella. Lisäksi rekisterin avulla pyritään torjumaan epäasiallista vaikuttamista sekä vahvistamaan kansalaisten luottamusta valtionhallintoon.

Avoimuusrekisterin neuvottelukunnan puheenjohtaja Tuomo Yli-Huttula arvioi Uutissuomalaisen mukaan, että tietoja ilmoittaneiden määrä yltänee liki 800:aan ennen maaliskuun lopussa häämöttävää rekisteröintien takarajaa.

Rekisteröityneiden joukossa on Uutissuomalaisen mukaan yrityksiä, järjestöjä, yhdistyksiä, oppilaitoksia, korkeakouluja sekä viestintätoimistoja. Yli-Huttula uskoo, etteivät tahot jätä ilmoittamatta vaikuttamistoimiaan, sillä ne voivat menettää Suomen kokoisessa maassa uskottavuutensa, jos eivät hoida velvoitteitaan.

Rekisteröityneiden toimijoiden on tehtävä toimintailmoitus puolen vuoden välein. Ensimmäiset ilmoitukset ovat kaikkien nähtävillä heinäkuusta alkaen.

Lue lisää kirjoittajalta

STT

Source Link is.fi