Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1f82bd73f419011436e4bca85b46daa8, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pääurakoitsija kieltää kevytyrittäjyyden Sulkavuoren työmaalla – ukrainalaiset palkataan työsuhteisiin – Uutisalue

Pääurakoitsija kieltää kevytyrittäjyyden Sulkavuoren työmaalla – ukrainalaiset palkataan työsuhteisiin

Rakennusliitto syytti Tampereen isoa rakennusurakkaa ukrainalaisten työntekijöiden hyväksikäytöstä.

Kallion sisään rakennetaan Tampereella keskusjätevedenpuhdistamoa. Työmaa nousi esille siitä, miten urakan alihankkija kohtelee ukrainalaisia työntekijöitä. Video: Antti Eintola / Yle

Rakennusliitto syytti tammikuussa kovin sanoin Tampereen isoa rakennusurakkaa siitä, että ukrainalaisia työntekijöitä on törkeästi hyväksikäytetty.

Liitto oli tehnyt tarkastuksen Tampereen Sulkavuoren jätevedenpuhdistamon työmaalle.

Lisää: Rakennusliitto syyttää: ukrainalaisia työntekijöitä on käytetty törkeästi hyväksi Tampereella isolla työmaalla

Pääurakoitsijana työmaalla toimiva TYL Sulkavuori eli Kreaten ja Aki Hyrkkönen oy:n muodostama työyhteenliittymä on Kreaten johdolla selvittänyt Rakennusliiton julkisuuteen nostamia epäilyjä.

Selvityksen kohteena ovat olleet alihankintaketjun palkanmaksu ja kevytyrittäjyys.

TYL Sulkavuori tiedotti torstaina tehneensä päätöksen, että se kieltää kevytyrittäjyyden Sulkavuoren työmaalla. Tällä pääurakoitsija haluaa varmistaa alihankintaketjujen lain ja työehtosopimusten mukaiset korvaukset.

Alihankintayritys valmis palkkaamaan työsuhteeseen

Sulkavuoren työmaalla toimiva alihankintayritys on valmis palkkaamaan työsuhteeseen kaikki kevytyrittäjänä toimineet ukrainalaiset, jotka haluavat siirtyä työsuhteisiin alihankintayritykseen.

Asia käydään työmaalla tarkemmin läpi perjantaina ukrainalaisten kanssa.

Sulkavuoren keskuspuhdistamon työmaata kallion sisässä. Kuva: Antti Eintola / Yle

Kreatelta kerrotaan, että kyseisen alihankintayrityksen palveluksessa työmaalla jo ennestään työskennelleiden ukrainalaisten työsopimusten ja palkanmaksun osalta ei ole löytynyt mitään epäselvyyksiä.

Selvitystyö Rakennusliiton kanssa jatkuu

Kreate kertoo jatkavansa työtä 20. tammikuuta palkkaamansa asiantuntijayrityksen kanssa tehostaakseen selvitystyötä.

Ukrainalaisten kevytyrittäjyysasian lisäksi Rakennusliitto on pyytänyt selvitystä muutamalta alihankkijalta tehtyjen tuntien ja maksettujen korvausten osalta. Kreaten mukaan tarvittavia korjaavia toimenpiteitä on asiassa tehty.

Sulkavuoren keskuspuhdistamon työmaata kallion sisässä. Kuva: Antti Eintola / Yle

Vielä selvityksessä olevien alihankkijoiden osalta selvitystyön odotetaan valmistuvan helmikuun aikana.

Varotoimenpiteenä Kreate aloitti myös muiden TYL Sulkavuoren alihankintaketjujen ja niihin liittyvien sopimusten kokonaisvaltaisen selvitystyön, joka on edelleen käynnissä.

– Emme hyväksy epäeettistä toimintaa tai harmaata taloutta työmaillamme, vakuuttaa Kreaten henkilöstöjohtaja Katja Pussinen tiedotteessa.

Kreatelta painotetaan, että Tampereen Seudun Keskuspuhdistamolla ja yhteistyökunnilla ei ole osuutta asiaan.

TYL Sulkavuoren urakoimalle työmaalle on perehdytetty noin 800 henkilöä. Alihankkijoita ja sivu-urakoitsijoita hankkeella on noin 150.

Source Link yle.fi