Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c7a15188b1d4446d197f88cf18b2efc0, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pakkasennätys paukkui taas rikki – Uutisalue

Pakkasennätys paukkui taas rikki

Syksyn pakkasennätys rikkoutui Enontekiöllä.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kuluvan syksyn pakkasennätys kirjattiin jälleen uusiin lukemiin kun Enontekiön Näkkälässä mitattiin -25,1 asteen lukema. Edellisen kerran pakkasennätys rikkoutui perjantain ja lauantain välisenä yönä Muonion Oustajärvellä. Siellä elohopea laskeutui -24 asteen kohdalle.

Ennusteiden mukaan Pohjois-Suomessa pakkasta on päivälläkin paikoin kymmenen astetta. Maan keskivaiheilla lämpötila on nollan molemmin puolin. Etelässä lämpötila on viiden asteen tuntumassa.

Pakkasennätys meni rikki Enontekiöllä. Kuva: Pete Aarre-Ahtio / IS

STT:n haastatteleman Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Tuomo Bergmanin mukaan tuleva viikko näyttää ennusteiden valossa poutaiselta ja talviselta.

Korkeapaine vahvistuu ja lämpötilat tippuvat. Kylmintä on ensi viikollakin Lapissa, jossa pakkanen voi yltää 25 asteen paikkeille.

– Etelärannikolla voidaan välillä käydä vähän plussan puolella, mutta vuorokauden keskilämpötilat tippuvat vähitellen etelässäkin pakkasen puolelle, Bergman sanoo.

Säämalleissa on kuitenkin yhä jonkin verran eroavaisuuksia.

Source Link is.fi