Banner Before Header

Palomies kuoli pelastus­tehtävässä Oulussa – ”Ääretön suru koko työ­yhteisössä”

Palomies on menehtynyt Oulunsalon ja Hailuodon välisellä jäätiellä tapahtuneen onnettomuuden pelastustoiminnan yhteydessä, Oulu-Koillismaan pelastuslaitos tiedottaa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen vesiliikenneonnettomuudesta kello kymmenen jälkeen aamulla. Alkutietojen mukaan jäätietä huoltava tamppauskone oli vajonnut osittain jään läpi.

Onnettomuuden pelastustoiminnan yhteydessä tapahtui tapaturma, jossa palomies joutui veden varaan ja menehtyi. Onnettomuuspaikka on vajaan kolmen kilometrin päässä Hailuodon rannasta.

Työkoneen kuljettaja pääsi omin avuin pois, kerrottiin pelastuslaitokselta Ilta-Sanomille aiemmin.

Tunnelmat Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksella olivat onnettomuuden jälkeen surulliset. Työkaverin menetys on harvinaista ja sitä on vaikea ymmärtää, sanoo palopäällikkö Heikki Levón.

– Tämä on tuonut äärettömän surun koko työyhteisöön. Näin vakavaa onnettomuutta ei ole sattunut vuosikausiin. Kymmenisen vuotta sitten sopimuspalokuntalaiselle sattui ikävä tapahtuma, mutta työtehtävissä ei ole menehtynyt palomiehiä vuosikymmeniin.

Hälytys vesiliikenneonnettomuuteen saatiin 15. helmikuuta kello 10.15. Tehtävään lähti yksiköitä Hailuodon, Raksilan, Linnanmaan ja Limingan paloasemilta.

Pelastajat tekevät tärkeää työtä, johon liittyy myös riskejä.

Sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) kommentoi tapahtunutta iltapäivällä Twitterissä.

– Suru-uutinen Oulusta: pelastuslaitoksen palomies menehtyi tänään pelastustehtävässä. Pelastajat tekevät tärkeää työtä, johon liittyy myös riskejä, Mikkonen kirjoittaa.

– Lämpimät osanottoni omaisille, läheisille ja työyhteisölle.

Lue lisää: Palomiehen kuolema järkyttää suomalaisia – ”Tässä tilanteessa kaikki sanat tuntuvat tyhjiltä”

Hälytys jäätielle tuli kello 10.15 tiistaina.

Jäätietä huoltava tamppauskone oli vajonnut osittain jään läpi.

Jäätiellä on 50 kilometrin tuntinopeusrajoitus ja tielle ei saa pysähtyä.

Oulunsalon ja Hailuodon välille avattiin jäätie 7. helmikuuta. Se jouduttiin välillä sulkemaan meriveden nousun takia, mutta avattiin uudelleen 12. helmikuuta.

Hailuodon jäätie on Suomen pisin. Sillä on mittaa 10 kilometriä.

Tiellä saa ajaa 50 kilometrin tuntivauhtia. Ajoneuvojen välillä on säilytettävä 50 metrin ajoetäisyys. Suurin sallittu kokonaispaino ajoneuvoilla on 3,5 tonnia. Jäätiellä ei saa pysähtyä.

Source Link is.fi