Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_f6ea850add64bf30e85089484a28d924, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pienen lapsen äiti katosi – neljän viikon kuluttua omaiset tekivät järkyttävän löydön – Uutisalue

Pienen lapsen äiti katosi – neljän viikon kuluttua omaiset tekivät järkyttävän löydön

Oulun käräjäoikeuden Ylivieskan istuntopaikassa aloitetaan maanantaina poikkeuksellisen henkirikoksen käsittely.

IS seuraa käsittelyä kello 9.30 alkaen.

Epäilty henkirikos on tapahtunut 24.5.2022 uhrin kerrostaloasunnossa Ylivieskassa. IS:n tietojen mukaan syytetty on noin 40-vuotiaan naisuhrin entinen miesystävä.

Taposta syytetty mies saapuu oikeuteen vapaalta jalalta.

Käräjäoikeus vangitsi miehen alemmalla syytä epäillä -perusteella kesäkuussa 2022, mutta vapautti tämän jo viikon tutkintavankeuden jälkeen, koska käräjäoikeuden mielestä ei ollut todennäköisiä syitä epäillä miestä taposta.

Oulun poliisi yritti vaatia miestä vangittavaksi myöhemmin uudestaan, mutta käräjäoikeus ei suostunut vangitsemaan miestä.

Vainajan lähiomaiset löysivät asunnosta pahoin mädäntyneen ja hajoamistilassa olleen uhrin ja teosta epäillyn miehen. Uhrin henkilöllisyys todettiin DNA-tutkimuksen avulla. Mies oli asunut neljä viikkoa ruumiin kanssa ennen kuin omaiset tulivat paikalle.

Epäilty on kiistänyt syyllistyneensä henkirikokseen.

Henkirikosasian yhteydessä käsitellään myös toinen asianosaisten välillä tapahtunut väkivaltarikos. IS:n tiedossa on, että nainen oli kertonut ystävälleen tehneensä aiemmin rikosilmoituksen miesystävän häneen kohdistamista pahoinpitelyistä.

IS:n haastatteleman naisen äidin mukaan nainen oli muuttanut Ylivieskaan aloittaakseen uuden elämän, mutta taposta epäilty oli muuttanut tämän perässä.

Myös naapurit olivat olleet uhrista huolissaan jo ennen tämän kuolemaa. Naapurin kertoman mukaan naisen asunnolle soitettiin poliisit 24.5. eli iltana, jolloin naisen epäillään kuolleen.

Source Link is.fi