Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0570027c4f127d5469bf72e9f0707b86, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pirkanmaan koronanyrkki: Kasvomaskit kaikille perus­koulun oppilaille – Uutisalue

Pirkanmaan koronanyrkki: Kasvomaskit kaikille perus­koulun oppilaille

Alati paheneva koronatilanne vaatii lisää toimia Pirkanmaalla. Näin arvioi alueellinen pandemiaohjausryhmä tiistaisessa kokouksessaan.

Tuoreen suosituksen mukaan kaikkien peruskoulun oppilaiden aina ykkösluokkalaisista alkaen olisi käytettävä kirurgisia kasvomaskeja koulun sisätiloissa ja koulukuljetuksissa. Suositus koskee myös toisen asteen oppilaita.

Aiempi suositus koski 4. luokan oppilaita ja sitä vanhempia.

Kokonaisia koululuokkia koskeviin karanteeneihin ei Pirkanmaalla aiota mennä. Taysin infektiolääkäri Janne Laine katsoo laajojen karanteenien olevan huono lääke tilanteessa.

– Koko luokan karanteenit johtaisivat käytännössä tilanteeseen, että luisuttaisiin etäkouluun. Viime aikaisessa keskustelussa on hyvin tuotu esille se, että etäkoulu ei ole laajamittaisena toimenpiteenä järkevä tapa hallita epidemiaa. Sen haitat ovat suuremmat kuin siitä saatava hyöty, Laine linjasi koronanyrkin mediainfossa.

Pandemiaohjausryhmä suosittelee myös yksityistilaisuuksien rajaamista korkeintaan kymmeneen henkilöön. Aiempi lukema oli 20 henkilöä.

Suositusten taustalla on koronan ilmaantuvuuden jatkuva kasvu. Maanantain jälkeen kahden viikon ilmaantuvuus sataa tuhatta asukasta kohden on jo 1341.

Ilmaantuvuus on tuplaantunut alle kahdessa viikossa. Toissa viikon tiistaina (28. joulukuuta) ilmaantuvuus oli 668.

Testeistä jo yli 40 prosenttia on positiivisia. Määrä on voimakkaassa nousussa. Taysin vuodeosastoilla on nyt 35 koronapotilasta ja teholla kuusi potilasta.

– Erikoissairaanhoidon osalta potilaiden määrä on hivuttautunut pikkuhiljaa ylöspäin, Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand kertoi mediainfossa.

Tartuntojen määrän kasvu on osoittautunut ylivoimaiseksi haasteeksi tartunnanjäljitykselle. Taysin tiedotteen mukaan tartuntaketjujen hallinta ei ole enää mahdollista.

Tartuntojen lähteistä saadaan selville varmuudella enää vain kymmenisen prosenttia. Pirkanmaan tartuntatautilääkärit käsittelevät jäljitystyön linjauksia keskiviikkona.

Yhden rokotuksen saaneita on Pirkanmaalla 88,6 prosenttia, kaksi rokotusta saaneita 84,7 prosenttia ja kolme rokotusta saaneita 28,9 prosenttia yli 12-vuotiaista.

Pirkanmaalla on jo käytössä pääosa sosiaali- ja terveysministeriön ohjauskirjeessä tiistaina suosittelemista toimenpiteistä. Aluehallintoviraston rajoitukset tilojen käytöstä ovat voimassa 21. tammikuuta saakka.

Vuonna 2003 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ja nuorten harrastustoiminta ja nuorisotilojen ohjattu toiminta voivat jatkua, mutta urheilulajien kilpailutoimintaa ei suositella tammikuun aikana. Harrastuksissa suositellaan toimintaa pienryhmissä.

Source Link is.fi