Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_31c249bccbd5069f04cf6b7ff8f770a7, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Pitbullterrieri hyökkäsi kaupan edessä 5-vuotiaan pojan kimppuun Espoossa – äiti ehti huutaa vain ”varo” – Uutisalue

Pitbullterrieri hyökkäsi kaupan edessä 5-vuotiaan pojan kimppuun Espoossa – äiti ehti huutaa vain ”varo”

Pitbullterrieri hyökkäsi 5-vuotiaan pojan kimppuun Espoossa ja puri poikaa käteen. Lisäksi koira oli retuuttanut poikaa niin, että poika oli kaatunut vatsalleen maahan. Kaatuminen oli aiheuttanut nirhauman vatsaan.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina kaksi alle 30-vuotiasta naista eläimen vartioimatta jättämisestä ja vammantuottamuksesta sakkoihin sekä korvaamaan pojalle kivusta, särystä sekä tilapäisestä ja pysyvästä haitasta yhteisvastuullisesti 2 280 euroa sekä pojan oikeudenkäyntikuluja 4 000 euroa.

Tapaus sattui huhtikuun alussa 2021 Espoon Ymmerstan Alepa-myymälän edustalla. Poika oli tullut kaupasta äitinsä kanssa ulos, kun koira oli täysin yllättäen ja ennalta varoittamatta syöksynyt pojan kimppuun. Poika ei ollut millään tavalla provosoinut koiraa.

Äiti oli ehtinyt vain huutaa ”varo”, kun koira oli jo hyökännyt pojan kimppuun ottamalla kädestä kiinni.

Syyttäjän mukaan pojan vammat olisivat voineet olla huomattavasti vakavammat, jos pojalla ei olisi ollut paksua toppahanskaa kädessään.

Pojalle aiheutui tapahtumasta ruhjeita, turvotusta ja kipua käteen, ruhje vatsan alueelle ja punoitusta nivusen alueelle. Pojalle oli myös jäänyt pelko isoja koiria kohtaan.

Oikeus totesi, että koiran haltija ja hänen seurassaan ollut toinen nainen olivat huolimattomuuttaan jättäneet koiran asianmukaisesti vartioimatta. Koira oli ollut talutushihnassa, mutta hihna oli ollut niin löysällä, että koira pääsi hyökkäämään pojan kimppuun.

Syyttäjän mukaan naisten olisi koiran rodun huomioon ottaen täytynyt ymmärtää, että koiran käsittelyssä täytyy noudattaa erityistä huolellisuutta.

Naisten mukaan koira ei ollut koskaan aikaisemmin tehnyt mitään vastaavaa, mutta se oli haltijan mukaan säikky ja pelännyt muun muassa polkupyöriä.

Koiran haltija sai 90 päiväsakkoa eli maksettavaksi tuli hänen tuloillaan 1 710 euroa. Hänen rangaistuksessaan olivat kuitenkin lisänä erillisestä rikoskokonaisuudesta rattijuopumus, huumausaineen käyttörikos ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Koiran talutushihnaa pidelleen naisen rangaistus oli 50 päiväsakkoa, eli hänen tuloillaan 700 euroa.

Koira ei ole enää naisen hallinnassa, vaan se on hänen mukaansa lopetettu.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Source Link is.fi