Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_440bd670f47778f5af1b1a65e8daa821, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Poliisi aloitti esi­tutkinnan Helsingin Sanomien Wille Rydman -uutisesta – Uutisalue

Poliisi aloitti esi­tutkinnan Helsingin Sanomien Wille Rydman -uutisesta

Helsingin poliisilaitos kertoo tehneensä esiselvityksen Helsingin Sanomissa 19. kesäkuuta julkaistusta artikkelista ja aloittaneensa esitutkinnan.

– Tutkintapyynnössä nimikkeinä ovat törkeä kunnianloukkaus ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittäminen. Nimikkeet voivat tarkentua tutkinnan edetessä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha-Matti Suominen poliisin tiedotteessa.

Mainittuna päivänä Helsingin Sanomissa ilmestyi pitkä artikkeli kansanedustaja Wille Rydmanin yksityiselämästä. Rydman kertoi myöhemmin jättäneensä uutisesta tutkintapyynnön poliisille.

Rydman vastaa Ilta-Sanomille, että hän on aloitetussa esitutkinnassa asianomistaja. Helsingin poliisista asiaa ei suostuttu tarkemmin kommentoimaan.

Kesäkuussa HS:n uutinen aiheutti suuren poliittisen kohun, jonka seurauksena Rydman joutui jättämään paikkansa kokoomuksen eduskuntaryhmässä ja valiokunnissa. Rydmanin mukaan HS:ssä ilmestyneet väitteet hänen epäasiallisesta käytöksestään eivät pidä paikkaansa.

– Edessä lienee raskas prosessi, mutta en tietenkään voi jättää asiaa sikseen. Kyseessä on mahdollisesti yksi kaikkein synkimmistä luvuista suomalaista lehdistöhistoriaa, Rydman kirjoitti Facebookissa ilmoittaessaan jättämästään tutkintapyynnöstä.

Rydman on eronnut myös Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmästä ja jättänyt luottamuspaikkansa kaupungissa.

Juttua muokattu 19. elokuuta kello 10.25. Taustoitettu aiemmilla tiedoilla tapauksesta.

Source Link is.fi