Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_c93df9795d2d9fd9b1344c8865e1475f, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Poliisi epäilee Drone-lennättäjää salakatselun yrityksestä Helsingissä – Uutisalue

Poliisi epäilee Drone-lennättäjää salakatselun yrityksestä Helsingissä

Helsingin poliisi kertoi ottaneensa keskiviikkona kiinni henkilön, jota se epäilee ilmailurikkomuksesta, salakatselun yrityksestä sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Epäilty oli poliisin mukaan lennättänyt kauko-ohjattua miehittämätöntä ilma-alusta eli dronea ihmisjoukon yläpuolella helsinkiläisen hotellin ikkunoiden läheisyydessä. Tämän vuoksi häntä epäillään ilmailurikkomuksesta ja salakatselun yrityksestä.

Rikosnimike kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta liittyy lennätetyn dronen painoon. Yli 500 grammaa painavan dronen lennättäjän tulee rekisteröityä ja suorittaa vaadittu koe.

Poliisi haluaakin muistuttaa droneja lennättäviä sääntöjen noudattamisesta, ja että luvattomaan lennätystoimintaan tullaan puuttumaan.

– Tällaista on esimerkiksi lennättäminen erikseen määritellyillä kielto- tai rajoitusalueilla. Luvattomaan lentoon käytetty drone voidaan ottaa takavarikkoon, poliisin tiedotteessa sanotaan.

Keskiviikkoiltana pelataan Helsingin Olympiastadionilla UEFA Super Cup -jalkapallo-ottelu. Ottelu pelataan Real Madridin ja Eintracht Frankfurtin välillä kello 22 alkaen.

Myös se vaikuttaa dronejen lennätysalueisiin illan aikana. Poliisi kertoo, että lentorajoitukset alkavat kello 18 ja päättyvät klo 03 torstaina 11. elokuuta. Tilapäinen lentokieltoalue on 500 metrin säteellä Olympiastadionista, mikä kattaa karkeasti arvioiden Töölönkatu – Nordenskiöldinkatu – Vauhtitie – Helsinginkatu sisäpuolelle jäävän alueen.

Lisätietoja droneihin liittyvästä sääntelystä saa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Droneinfo-sivulta.

Source Link is.fi