Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_0a7c674cf9be5025be3b39d60de64634, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Poliisi paljastaa Tapanin­vainion roskis­murhan taustoja – epäilty surmasi uhrin kirveellä – Uutisalue

Poliisi paljastaa Tapanin­vainion roskis­murhan taustoja – epäilty surmasi uhrin kirveellä

Murhan epäillään tapahtuneen 19.–20. marraskuuta viime vuonna. 40-vuotiaan miehen ruumis löytyi roskikseen kätkettynä.

Rikoksen tultua ilmi poliisi otti kiinni 27-vuotiaan miehen ja 28-vuotiaan naisen epäiltyinä murhasta. Heidät vangittiin marraskuussa.

Nainen päästettiin myöhemmin vapaaksi, koska häntä ei ollut enää syytä epäillä murhasta. 27-vuotias mies on edelleen vangittuna, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Lue lisää: Tapaninvainion epäillyn matto­murhan taustalla suhde­soppa – poliisi: motiivia voi vain arvailla

Esitutkinnassa on selvinnyt, että mies hankki etukäteen erilaista välineistöä, joka sopi henkirikoksen toteuttamiseen ja jälkien peittelyyn.

– Hän meni tapahtuma-asuntoon varhain tekopäivän yönä, ja hänen epäillään surmanneen uhrin kirveellä, sanoo rikostarkastaja Jari Koski poliisin tiedotteessa.

Surmatyön jälkeen uhri paketoitiin ja jätettiin naapuritalon roska-astiaan surmatalon lähistölle. Tekoväline löytyi poliisin mukaan viereisestä roskiksesta.

Uhrin ruumis oli kätketty tähän roskikseen.

Lue lisää: Tapaninvainion surmasta epäilty nainen oli uhrin avopuoliso – naapuri kertoo järkyttävästä löydöstä roska-astiasta

Teon jälkeen mies ja nainen poistuivat surma-asunnolta autolla, ja poliisi tavoitti heidät Kainuusta Suomussalmelta noin 700 kilometrin päässä Helsingistä.

Taustalla on jonkinlainen suhdesoppa. Epäilty mies ja nainen ovat entinen pariskunta. Uhri puolestaan oli naisen nykyinen kumppani. He asuivat yhdessä talossa, jossa surma tapahtui.

Henkirikoksen selvittäminen lähti liikkeelle, kun poliisi sai ilmoituksen verisestä matosta ulkoroskiksessa. Havainnot verijäljistä oli tehnyt naapurustossa asuva mies. Naapuri meni myös käymään surmatalolla, jolloin hän huomasi eteistilojen olevan täynnä verijälkiä. Mies soitti hätäkeskukseen.

Poliisin mukaan tapausta tutkitaan murhana, koska rikoksen tekotapa oli raaka ja julma.

Rikoksen esitutkinta on edelleen kesken. Syytteen nostamisen määräpäivä on 23. helmikuuta.

Source Link is.fi