Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_7b6961bf5d594e3a9a475b0da9deb8f6, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Poliisi selvittää, onko Oodin satuhetkeä häirinneitä epäiltävä rikoksesta – näin tapahtumat etenivät – Uutisalue

Poliisi selvittää, onko Oodin satuhetkeä häirinneitä epäiltävä rikoksesta – näin tapahtumat etenivät

Poliisi ja Helsingin keskuskirjasto Oodin vartijat joutuivat poistamaan kirjastosta perjantaina mielenosoittajia, jotka häiritsivät lapsille suunnattua satuhetkeä.

Poliisin johtokeskuksesta kerrotaan, että kirjaston edustalla osallistui mielenosoitukseen noin 25–30 henkilöä, ja tästä joukosta toistakymmentä irtaantui kirjaston sisätiloihin. Tämä poikkesi poliisille jätetystä ilmoituksesta, jossa järjestäjätaho ilmoitti mielenosoituksen tapahtumapaikaksi ”Oodin edustan”.

Kirjaston vartijat pyysivät poliisilta apua mielenosoittajien poistamisessa. Yhdessä poliisi ja järjestyksenvalvojat poistivat tapahtumaa häirinneet henkilöt.

Ketään ei otettu tapahtuman seurauksena kiinni, ja poliisin mukaan tilanne oli minuuteissa ohi.

Poliisin yksikköjä oli paikalla Oodin edustalla jo etukäteen ennalta ilmoitetun mielenosoituksen takia.

Paikalle hälytettiin vielä lisävahvistusta sen jälkeen, kun mielenosoittajien kuultiin häiritsevän satuhetkeä. Paikalla oli useita poliisiyksikköjä ja moottoripyöräpoliisi.

Poliisi ei toistaiseksi epäile kenenkään syyllistyneen rikokseen tapahtumassa, mutta se kuitenkin selvittää tapahtumien kulkua sekä sitä, onko jotakuta syytä epäillä rikoksesta.

Esimerkiksi Oodin omia videotallenteita käydään vielä läpi. Perjantaina poliisi tiedotti, että se pitää tapausta huolestuttavana.

Satuhetki oli osa Pride-viikon tapahtumatarjontaa.

Aamupäivällä järjestettyä satuhetkeä piti suomalainen drag-artisti Gaylien 2000 ja se oli suunnattu 6–10-vuotiaille lapsille.

Poliisi oli saanut etukäteen ilmoituksen järjestetystä mielenosoituksesta. Poliisille tulleessa ilmoituksessa kerrotaan, että tarkoituksena oli vastustaa lasten groomausta ”Pride-ideologiaan” ja lapsille suunnattua Drag queen -satuhetkeä.

Groomauksella tai groomingilla tarkoitetaan alaikäisiin kohdistuvaa manipulointia, jolla tähdätään seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Suomen rikoslaissa tällaista toimintaa vastaa parhaiten rikosnimike lapsen houkutteleminen seksuaalisiin tarkoituksiin.

STT uutisoi perjantaina illalla löytäneensä Telegram-ryhmän, jossa koordinoitiin mielenosoitusta Oodin ulkopuolelle. Ryhmässä myös puhuttiin transsukupuolisista ja drag-artisteista alatyylisesti. Mielenosoitukseen houkuteltiin osallistujia myös sosiaalisessa mediassa.

Huomiseen Helsingissä järjestettävään Pride-viikon huipentavaan kulkueeseen poliisi odottaa peräti 100 000 osallistujaa.

Kulkue on perinteisesti suurin Suomessa järjestettävä yksittäinen mielenilmaus. Poliisin johtokeskuksesta kerrotaan, ettei poliisille ole ilmoitettu vastamielenosoituksista.

Poliisi odottaa kulkueen sujuvan rauhallisesti. Samalla poliisi kuitenkin tiedottaa, että se on näkyvästi läsnä kaupungilla ja seuraa aktiivisesti sosiaalisen median keskustelua.

Uhkaavista tai huolta herättävistä viesteistä Helsinki Pride -tapahtumaan liittyen voi ilmoittaa sähköpostilla ennaltaestava.helsinki@poliisi.fi. Akuutissa uhkatilanteessa tulee soittaa hätäkeskukseen.

Source Link is.fi