Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3416b7f044e7740e8a2bcbcd380467eb, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ratavaurion seuraukset pitkittyvät: Tampereen ja Porin väliset matkustajajunat on peruttu ainakin kolmeksi viikoksi – Uutisalue

Ratavaurion seuraukset pitkittyvät: Tampereen ja Porin väliset matkustajajunat on peruttu ainakin kolmeksi viikoksi

Osa VR:n kalustosta on yhä korjattavana viime viikon ratavaurion vuoksi. Yhtiö priorisoi liikennöintiä niille alueille, joissa tarve on suurin.

Nainen odottelee junaa Tampereen juna-asemalla.

Tampereelta pääsee matkustajajunalla Poriin seuraavan kerran aikaisintaan 11. maaliskuuta. Arkistokuva joulukuulta 2022. Kuva: Jani Aarnio / Yle

Kalusto-ongelmat pakottavat VR:n perumaan matkustajajunat Tampereen ja Porin välillä pitkälle maaliskuun puolelle.

VR:n viestintäpäällikkö Mira Linnamaa kertoo, että tällä hetkellä lippuja kyseiselle välille on saatavilla aikaisintaan maanantaille 11. maaliskuuta.

Linnamaan mukaan VR joutuu priorisoimaan liikennöintiä niille alueille, joissa tarve on suurin. Valintaan vaikuttavat useat tekijät, kuten matkustajien määrä ja korvaavien kuljetusten saatavuus.

– Pori–Tampere-välillä on mahdollisuus järjestää korvaavaa liikennettä suhteellisen helposti, Linnamaa sanoo.

VR joutuu perumaan junia, koska viime viikolla paljastuneen ratavaurion aiheuttamia kalustovikoja korjataan edelleen.

Perumisten jatkumisesta maaliskuun puolelle kertoi ensimmäiseksi Satakunnan Kansa.

Selvitys: Havainto lovipyörävaurioista jo sunnuntaina

VR perui turvallisuussyistä ja Traficomin suosituksesta kaukoliikenteen junavuorot viikko sitten tiistaina.

Tänään VR julkaisi ratavaurion aiheuttamasta junaliikenteen keskeytyksestä selvityksen.

Selvityksen mukaan junien pyörissä havaittiin lovivaurioita sunnuntai-illasta 11. helmikuuta alkaen. Vikatyypin perusteella oli selvää, että lovet johtuivat poikkeuksellisesta ratavauriosta.

Liikenneturvallisuuden varmistamiseksi päätettiin, että kaukoliikenteen junakaluston vauriot tarkastetaan ennen kuin liikennöintiä kullakin kalustoyksilöllä voidaan jatkaa.

Tiistaiyönä VR:n operaatiokeskus sai tiedon Fintrafficin liikenteenohjauksesta, että radan vauriokohta oli onnistuttu paikantamaan Mankala–Niinimäki-rataosuudelle Kouvolan ja Lahden välille.

Noin 70 prosenttia kaikista kaukoliikenteen junista ja noin 30 prosenttia lähiliikenteen junista oli ajanut vaurioituneella radalla.

Yle kertoi ratavaurion aiheuttamista ongelmista viikko sitten. Video: Vesa Grekula / Yle, Pyry Sarkio / Yle

Muita vakavia vaurioita ei löytynyt

Tiistaina VR sai Väylävirastolta tiedon, että ratavaurio oli korjattu siten, että junat saattoivat kulkea kohdan ohi alennetulla nopeudella. Päivän aikana saatiin vahvistus siitä, ettei muita vakavia ratavaurioita ollut.

VR käynnisti kaukoliikennettä keskiviikkoaamusta lähtien sitä mukaa, kun kaluston tarkastuksia saatiin tehtyä.

Keskiviikkona kaukoliikenteestä ajettiin noin puolet ja torstaina noin 80 prosenttia. Perjantaina liikenne oli palautunut lähes normaaliksi.

Ratavaurion juurisyyn selvittäminen on edelleen kesken. Selvityksen mukaan yksi mahdollinen selitys tapahtuneelle voi olla VR:n veturin rikkoutuminen kyseisessä paikassa.

VR ehdottaa puolueetonta selvitystä

Selvityksen mukaan VR:n ensimmäinen ilmoitus epäillystä ratavauriosta oli tehty Fintrafficin liikenteenohjaukseen jo perjantaina 9. helmikuuta päivällä.

VR katsoo, että havaintojen kirjaamiseen käytettävään järjestelmään liittyvien epäselvyyksien vuoksi vaurion korjaaminen viivästyi kohtuuttomasti.

VR ehdottaa puolueetonta selvitystä, jotta vastaavalta voidaan tulevaisuudessa välttyä.

Hiihtolomaliikenne sujuu lähes normaalisti

VR kertoi viime viikolla, että hiihtolomaliikenne käynnistyy lähes normaalisti. Yksittäisiä perumisia voi edelleen tulla.

Tilanne jatkuu tällä hetkellä samanlaisena. Yhtiö peruu edelleen yksittäisiä vuoroja tulevien viikkojen aikana, kunnes kaikki kaluston korjaukset on saatu tehtyä.

Tarkkaa päivämäärää ei ole tiedossa, milloin korvaavat kuljetukset päättyvät kokonaan.

Source Link yle.fi