Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d1825d11701ce49eb1686e6732381584, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ruokavirasto teki poliisille tutkinta­pyynnön virka­miehestä – IL: Tuhlannut suuria summia muun muassa lentoihin ja viiniin – Uutisalue

Ruokavirasto teki poliisille tutkinta­pyynnön virka­miehestä – IL: Tuhlannut suuria summia muun muassa lentoihin ja viiniin

Elintarvikemarkkinavaltuutettu Olli Wikbergin epäillään syyllistyneen virka-asemansa väärinkäyttämiseen.

Ruokavirasto on tehnyt Helsingin poliisille tutkintapyynnön elintarvikemarkkinavaltuutetun Olli Wikbergin toiminnasta virkatehtävissään.

Virasto tiedotti keskiviikkona, että Wikbergin epäillään syyllistyneen virka-aseman väärinkäyttämiseen liittyen valtion varojen käyttöön muun muassa matkustukseen ja hankintoihin.

Wikberg on rikkonut ohjeita säännöllisesti ja hänen laskujen sääntöjenvastaisuuteen on kiinnitetty toistuvasti huomiota, kertoo Iltalehti, joka sai Wikbergin matka- ja kululaskut nähtäväksi.

IL:n mukaan asiakirjoista paljastuu, että Wikberg on käyttänyt rahaa hövelisti. Hän on esimerkiksi käyttänyt tuhansia euroja työmatkoihin ja elektroniikkaan, kuten iPad-tablettiin ja järjestelmäkameran suodattimiin, sekä ostanut sadoilla euroilla viinipulloja ja postimerkkejä.

Toimiston ”ideointipäivään” hän esimerkiksi osti pari pulloa viiniä yhtä työntekijää kohti. Työmatkoillaan Wikberg on IL:n mukaan taittanut lyhyitäkin kotimaanmatkoja lentokoneella ja taksilla. Perusteluiksi hän on merkinnyt esimerkiksi ”kiire” tai ”kantamukset”.

Elintarvikemarkkinavaltuutettu on itsenäinen ja riippumaton viranomainen, joka kuuluu maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalaan. Valtion matkustusohjeen virkamatkat tulisi tehdä käytännössä mahdollisimman vähän kokonaiskustannuksin ja esimerkiksi taksin käyttö on sallittua vain, jos se tulee kokonaisuutena muita vaihtoehtoja halvemmaksi.

Elintarvikemarkkinavaltuutettu toimii toimistoineen Ruokaviraston yhteydessä omana organisaationaan. Ruokaviraston mukaan varojen käyttöä koskevat epäselvyydet eivät liity Wikbergin lisäksi toimiston muuhun henkilöstöön.

Juttua korjattu 17.12.2023 kello 10. Elintarvikemarkkinavaltuutettu ei ole Ruokaviraston virkamies, niin kuin jutun otsikossa aiemmin luki. Elintarvikemarkkinavaltuutettu toimii toimistoineen Ruokaviraston yhteydessä omana organisaationaan.

Source Link is.fi