Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_ee7dae8c9ce4a5325d967eeef057a56a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Ryanairin lento Italiasta Suomeen kääntyi kiito­tieltä takaisin – lennolla ollut Timo kertoo pako­kauhusta pamauksen jälkeen – Uutisalue

Ryanairin lento Italiasta Suomeen kääntyi kiito­tieltä takaisin – lennolla ollut Timo kertoo pako­kauhusta pamauksen jälkeen

Ryanairin lento Italian Bergamosta Lappeenrantaan palasi kiitotieltä takaisin.

Lentoyhtiö Ryanarin lento FR 3498 Italian Milanon Bergamon lentoasemalta Lappeenrantaan on myöhästynyt pahoin sunnuntaina alkuillasta.

Lennon piti lähteä kohti Lappeenrantaa paikallista aikaa kello 16.35 eli kello 17.35 Suomen aikaa. Tällä hetkellä koneen uusi arvioitu lähtöaika on kello 20.10 paikallista aikaa eli kello 21.20 Suomen aikaa.

Lennolla puolisonsa kanssa ollut suomalainen Timo kertoo, että lentokone rullasi jo kiitotiellä vain hetki ennen nousua. Matka katkesi kuitenkin Timon mukaan alkuunsa kovaääniseen räjähdykseen hänen takanaan, vain muutaman penkkirivin päästä.

Timo kuvailee alkuillan pelottavia tapahtumia puhelimitse lentokentältä.

– Lentoemännät olivat jo näyttäneet turvallisuusohjeet ja olivat istumassa. He alkoivat jotain säätämään ja puhuivat paljon puhelimeen. Huomasi, että niille tuli vähän hätä, Timo kertoo.

Matkustamohenkilökunta kuulutti hetken päästä Timon mukaan, että koneessa puhelin, jonka akku on kuumentunut.

Sitten kuului pamaus, joka Timon tulkinnan mukaan kuului ylikuumentuneen puhelimen akun räjähdyksestä.

Timo kertoo, että kova ääni aiheutti pakokauhun matkustamossa ja osa matkustajista alkoi repimään tavaroitaan alas ylhäältä laukkuhyllyiltä. Timon mukaan pamauksen jälkeen koneeseen levisi myös savua.

Kone palasi takaisin, ja sen ulkopuolelle saapui Timon mukaan paloautoja ja ambulansseja. Timo itse ei päätynyt lääkärien tarkastettavaksi.

– Keuhkoissa on vähän ikävä tunne. Pyörryttää ja yskittää välillä. Matkustajat ovat levittäytyneet ympäri lentokenttää, hän kertoo.

Matkustajat saivat Timon mukaan lentoyhtiöltä hyvitykseksi viivästyksestä neljän euron arvoiset ruokakupongit.

– En tiedä tulemmeko Lappeenrantaan vai yritämmekö saada lennon Helsinkiin. Ei oikein haluttaisi nyt tuohon Ryanairille lähteä. Se oli aika järkyttävä tilanne ja tässä on vielä sellainen tärinä päällä.

Eihän nykypuhelimista saa akkua helposti irti, ja lähellä istuvat yrittivät auttaa häntä.

Myös veljensä ja äitinsä kanssa viikonloppureissussa ollut Niina kertoo pelottavista tapahtumista samansuuntaisesti Timon kanssa.

Niina kertoo istuneensa koneessa aivan lähellä miestä, joka alkoi huolestua puhelimensa kuumenemisesta.

– Mies painoi kutsunappia, sillä hänen puhelimensa akku oli turvonnut. Eihän nykypuhelimista saa akkua helposti irti, ja lähellä istuvat yrittivät auttaa häntä, Niina kertoo.

Sitten pamahti. Koneeseen levisi myös Niinan mukaan savua.

– Mies säikähti ja pudotti puhelimen, ja alkoi tamppaamaan sitä jalallaan.

– Jotkut alkoivat kiljumaan, ja sitten alkoivat kaikki lapset itkeä, Niina sanoo.

Lentokoneen henkilökunta neuvoi ihmisiä istumaan paikallaan. Kun koneesta lopulta pääsi pois, käsimatkatavarat piti jättää. Myöhemmin ne kuitenkin pääsi hakemaan, minkä vuoksi Niina epäili, että matka jatkuisi eri koneella.

Lappeenrannan lentokentällä ollaan tietoisia siitä, että saapuvaksi odotettu kone oli vielä kello 19 jälkeen toistaiseksi Bergamossa.

– Meidän tietojemme mukaan vaaratilannetta ei ole, mutta on lentoyhtiön asia tiedottaa, mitä on tapahtunut, sanoo Lappeenrannan lentokentän toimitusjohtaja Jukka Himanen.

Lappeenrannan lentoasemalla odottaa parhaillaan joukko matkustajia myös pääsyä Italian lämpöön. Bergamosta saapuvan lentokoneen olisi ollut tarkoitus lähteä takaisin Bergamoon Lappeenrannasta kello 21.10.

– Meillä ei ole tietoa yksityiskohdista, emmekä toistaiseksi tiedä, tuleeko tämä sama kone vai varakone. Tai jos lento myöhästyy paljon, voimme siirtää matkustajat bussikuljetuksella Helsinkiin, Himanen sanoo.

Ilta-Sanomat ei ole toistaiseksi tavoittanut Ryanairin tai Bergamon lentokentän edustajaa kommentoimaan tapahtunutta.

Lentoja seuraavasta Flightradar-palvelusta näkee, miten kone on tehnyt lentokentällä kierroksen ja palannut takaisin.

Source Link is.fi