Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_1ecf05485d5cdfb4a54f5d7d0aa8d75a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Saara Arvan löytyminen järkytti vesantolaisia – ”Surullista” – Uutisalue

Saara Arvan löytyminen järkytti vesantolaisia – ”Surullista”

Osa paikallisista on kuullut jo aiemmin huhuja ruumiin löytymisestä.

Maanantai on kääntynyt iltapäivän puolelle, ja vesantolainen Leena Mertaniemi istuskelee autossaan Vesannon kirkonkylällä.

Mertaniemi on hetkeä aiemmin lukenut uutisista, että vuodesta 2019 asti kateissa olleen Arvan ruumis löytyi 6. huhtikuuta.

– Onhan se tavallaan helpotus. On siitä puhuttu kaikki vuodet, että milloinka se löytyy, Mertaniemi kertoo.

Vesannolla asuva Leena Mertaniemi luki maanantaina uutisista, että Saara Arvan ruumis on löydetty. Kuva: Lassi Rinne

Hän ei ihmettele sitä, että Arvan ruumis on pysynyt piilossa miltei viiden vuoden ajan.

– On paljon maastoa, johon voi kadota. Itsekin eksyy helposti, kun käy metsäreissulla, Mertaniemi sanoo.

Nykyään Kuopiossa asuva, Vesannolta kotoisin oleva mies, uskoo Mertaniemen tapaan siihen, että lähiseudulla riittää erittäin syrjäisiä paikkoja, joissa on mahdollista tehdä henkirikos ja peittää jälkensä. Katseilta piilossa.

Vesannon keskustassa kahvila Vestorissa maanantaina piipahtanut Kauko Uusoksa pohtii, että on kaiken kaikkiaan hyvä asia, että Saara Arvan ruumis on vuosien jälkeen löytynyt.

– Surullista, Uusoksa mietiskelee.

Hän uskoo tapauksen herättävän pienellä paikkakunnalla ajatuksia ja puhetta.

Vesanto on vajaan 1 900 asukkaan kunta Pohjois-Savossa. Kuva: Lassi Rinne

Maanantaina päivällä tunnelma oli verkkainen Vesannon kirkonkylässä. Jokainen IS:n jututtama paikallinen tiesi Saara Arvan tapauksesta. Kuva: Lassi Rinne

Arvan ruumiin tarkkaa löytöpaikkaa ei ole vahvistettu julkisuudessa. Uusoksalla on itsellään yksi teoria paikasta.

– Voisiko se olla Neiturin kanava? Uusoksa pohtii.

Neiturin kanava on mainittu aiemmin Arvan katoamisen yhteydessä. Aiempien tietojen perusteella viimeisin poliisin vahvistama näköhavainto elossa olevasta Saara Arvasta tehtiin Neiturin kanavalla 31. elokuuta kello 19 ja 20 välisenä aikana.

Vestorissa asioineet ihmiset kyselivät maanantaina Saara Arvan tapauksesta. Asia on jälleen noussut pinnalle kuntalaisten keskusteluissa.

Poliisi tutki maastoa Vesannolla maanantaina. Kuva: Lassi Rinne

Kauppaan ostoksille matkalla oleva Ulla Fabritius ehti kuulla jo viikonloppuna huhua, että järveltä olisi tehty epätavallinen löytö.

– Kuulin huhua, että on löytynyt ihmisen luita, Fabritius kertoo.

Fabritius kuvailee tapausta ikäväksi. Hän uskoo, että omaisille voi olla pitkän odotuksen jälkeen helpotus, että ruumis vihdoin löytyi. Oli se sitten juuri Saara Arvan tai jonkun muun kadonneen.

Pyörällä Vesannon keskustassa liikkuva mies on Fabritiuksen tapaan kuullut huhuja siitä, että lähialueelta olisi löytynyt ruumis.

– Luurangosta olen kuullut puhuttavan, mies kertoo.

Paikkakunnalla asuva mies kertoo, että Saara Arvan tapaus on mietityttänyt paikallisia vuosien ajan. Hänen mukaansa moni on pohtinut sitä, miksi Arvaa ei löydetty jo aiemmin. Hän pitää erittäin hyvänä asiana sitä, että tapaukselle saadaan vihdoin selvyyttä.

Source Link is.fi