Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_41b7d7aac022e7b797c426a5ee4a4110, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Sasi varoitti kokoomuslaisia ylimielisyydestä – otti esiin tasku­liinat ja minkki­turkit – Uutisalue

Sasi varoitti kokoomuslaisia ylimielisyydestä – otti esiin tasku­liinat ja minkki­turkit

Entinen ministeri ja kansanedustajana vuosina 1983–2015 toiminut Kimmo Sasi (kok) varoitti ISTV:n haastattelussa omaa puoluettaan ylimielisyydestä, kun puolueen gallupsuosio on ennätyksellisellä 26 prosentin tasolla.

– On ilman muuta vaara olemassa, ihmiset ovat tyytyväisiä ja voi olla, että aletaan odottaa vaalivoittoa. Pitää muistaa tehdä vaalityötä ja vaaleissa pitää olla aika selkeitä linjauksia, koska ihmiset ottavat myös asiat huomioon, Sasi sanoi.

Puolueiden imagomittauksissa kokoomuksen on liitetty muita puolueita herkemmin ylimielistä mielikuvaa.

Sasin mukaan kokoomuslaisissa on voinut aikojen saatossa nähdä piirteitä, jotka ovat saattaneet ruokkia tätä käsitystä.

– On taskuliinoja, joilla näytetään, että ollaan vähän parempia. Jotkut ovat käyttäneet jopa minkkiturkkeja torilla kampanjoidessaan, nämä ovat asioita, jotka ihmiset helposti huomaavat.

Sasin mukaan kokoomuksen tulisi profiloitua keskiluokkaisten työtä tekevien ihmisten puolueena.

Petteri Orpoa Sasi pitää ”vahvana korttina” eduskuntavaaleihin tultaessa, sillä Orpo ei herätä voimakkaita kielteisiä tunteita.

– Hän on luotettava, kokoava ja sovitteleva henkilö. Alexander Stubb oli loistava kampanjoija, mutta hyvin liberaali ja jakoi kokoomusjoukkoja. Jyrki Katainen oli selvästi ideologisempi, puhui periaatteista paljon enemmän, mutta johtamisessa hallituksen piirissä oli haasteita. Sauli Niinistön karisma perustui hänen määrätietoisuuteensa ja substanssiosaamiseen, mutta hän profiloitui valtiovarainministerinä ja tässä Petteri on selvästi laaja-alaisempi, Sasi katsoi.

Source Link is.fi