Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_481820d06989a0fc93d16056b4ffb767, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Setä Arkadia: Voisivat Marin ja Haatainen HVK-Lounemalta edes anteeksi pyytää – vai hoitaako Saarikko senkin? – Uutisalue

Setä Arkadia: Voisivat Marin ja Haatainen HVK-Lounemalta edes anteeksi pyytää – vai hoitaako Saarikko senkin?

Ohjelmassa seuraa Setä Arkadian viikkokatsaus numerojärjestyksessä, aiheena poliittinen tapakulttuuri.

1. Hallituksen rouvat ja HVK:n Lounema

Esitutkintamateriaalista on selvinnyt, miten hallituksen rouvat pääministeri Sanna Marin (sd) aloitteesta ja työministeri Tuula Haataisen (sd) yms. voimin työnsivät Huoltovarmuuskeskuksen (HVK) johtajan Tomi Louneman bussin alle pääsiäisenä 2020 ensisijaisesti omaa imagoaan kirkastaakseen.

Suurempaa virhettä ministerit eivät ilmeisesti koe tehneensä. Sellaiseksihan ei näköjään lasketa, että viaton mies pantiin kärsimään.

Pääsuharina heilui Haataisen avustaja Timo Nevaranta (sd), jonka mielestä oli hyvä idea sysätä vastuu maskisotkusta HVK:n syyttömälle Lounemalle.

Suurempaa virhettä ministerit eivät ilmeisesti koe tehneensä. Sellaiseksihan ei näköjään lasketa, että viaton virkamies pantiin kärsimään.

Olisi kai Lounemalta nyt edes anteeksi voinut pyytää? Edes joku? Ennen vanhaan Suomessa jopa poliitikot osasivat pyytää anteeksi.

Jätkän anteeksi on ”oho”, mutta ministereiltä ei kuule edes sitä.

2. Nöyrä kepu-Annika

Tosin kepun valtiovarainministeri Annika Saarikko sentään pyytää anteeksi – varsinkin, jos aihetta ei ole.

Kun Saarikko sanoi keskiviikkona totuudenmukaisesti, ettei pääministeri Marin onnistunut hallituksen rivit repineessä EU-taksonomiaveivauksessa, niin vuorokauden miettimisen jälkeen katuva Saarikko jo pahoitteli puheitaan.

Hallituksen roolijako: Marin nöyryyttää, Saarikko pyytää anteeksi.

Eduskunnassa epäillään, että Saarikko ja hänen johtamansa kepu pyrkivät poliittisen nöyristelyn Ennätysten Kirjaan.

Lyökää lisää!

3. Kepun puoluevaltuusto

Jotkut odottavat, että Rovaniemelle viikonlopuksi kokoontunut kepun puoluevaltuusto pohtisi jopa hallituksesta lähtöä syksyn ja kevään nöyryytysten jälkeen.

Mutta ehhei. Enemmistö puoluevaltuustosta hinkui nykyhallitukseen keväällä 2019. Tuolloisen päätöksen seuraukset on nyt nieltävä kikkare kerrallaan, kuten Heikki Turusen Simpauttajassakin Imppa Ryynäsen isä poikaansa neuvoi sontapellolla ennen kuin tämä lähti Pirtamoon rengiksi.

4. Sdp:n puoluevaltuusto

Ehdotus: Sdp:n Ouluun kokoontunut puoluevaltuusto voisi laatia julkilausuman, jossa se kiittää keskustan sulavaa asennetta nykyaikaan sovelletun viher-vasemmistolaisen punamultapolitiikan nöyränä ja uskollisena toteuttajana.

Kun duunari vielä ymmärsi äänestää Skdl-vasemmistoliittoa, duunari oli sivistynyt.

5. Vasemmistoliiton puoluevaltuusto

Timo Soinin (sin) tulee puolestaan pyytää anteeksi Helsinkiin kokoontuneelta vasemmistoliiton puoluevaltuustolta ja Li Anderssonilta (vas), että hän persuaikoinaan muutti suomalaisen duunarin statukseltaan persuja äänestäväksi juntiksi.

Kun duunari vielä ymmärsi äänestää Skdl-vasemmistoliittoa, duunari oli sivistynyt. Kansan Uutisten (KU 16.10.) asiaa koskevassa haastattelussa Andersson ei tosin kerro, miksi makkaraa syövän duunarin pitäisi äänestää vasemmistoliittoa, kun voi äänestää vihreitäkin.

Onko Timo Soini tehnyt suomalaisesta duunarista juntin, joka ei äänestä vasemmistoliittoa?

6. Vihreät Karilla

Tuoreessa puoluebarometrissa vihreät saa heikoimman puoluearvosanan ja sitä moititaan kokoomusluokkaa olevasta ylimielisyydestä. Liekö perää? Eduskunnassa tosin oululaisedustaja Jenni Pitkon (vihr) kerrotaan olleen jo 2,5 vuotta tervehtimättä saman käytävän kollegaa. Virastoavustajat odottavat, että vihreiden kansanedustajilta kuulisi edes kerran kiitoksen sanan…

Eduskuntatavat ovat ehkä karilla, mutta hätäkö tässä, kun varsinainen eli Emma Kari (vihr) kierrätettiin ympäristöministeriksi ja Krista Mikkonen (vihr) pakotettiin sisäministeriksi, että Maria Ohisalo pääsee äitiyslomalle.

Hallitukseenkin palaa joulun alla rauha hyvä tahto?

JA Sitten jotkut vielä syövät hattu päässä, syövät hattu päässä! kauhistelee Setä Arkadian oppinut ystävä lopuksi. On maailma mallillaan!

Source Link is.fi